Harlingen verliest in Akkrum

AKKRUM - Zondag stond de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma. Voor het vlaggenschip van fc Harlingen betekende dit een duel in en tegen Akkrum. Harlingen verloor met 3-0.

Harlingen startte in de basis met Tetze Helvrich, Frank Claasz Coockson, Ane Schaap, Patrick de Waard, Marco Zeilmaker, Arjan Outhuyse, Jeroen van Dellen, André Sopacua, Niels Vlottes, Sander Zeilmaker en Jorge Pirez. De ouwe seunen begonnen niet scherp aan het duel en het was de thuisploeg die het betere spel had.

Dit resulteerde al binnen een kwartier tot de openingstreffer, nadat Akkrum van rechts de bal voor het doel kreeg en onberispelijk de 1-0 tegen de touwen schoot. Akkrum kreeg ook de betere kansen en halverwege de eerste helft leverde hen dit een hoekschop op. Deze werd 'de zestien' in geslingerd en prima binnengekopt en Harlingen keek al tegen een 2-0 achterstand aan.

De gasten kregen niet veel later een hoekschop, maar deze miste de juiste richting en werd naast gekopt. Vlak voor rust reageerde Tetze Helvrich nog heel alert op een inzet van Akkrum en mocht Harlingen niet mopperen dat de ruststand 2-0 was, want het spel was niet al te best.

Na de pauze begon Harlingen beter en had de pech dat Sander Zeilmaker zichzelf vastliep in de Akkrumer defensie. Kevin Jaarsma kwam het veld in voor Marco Zeilmaker. De ouwe seunen speelden beter dan in de eerste helft en creëerden ook kansen, maar Akkrum hield achterin de deur dicht. Na ruim een uur kwam Akkrum op 3-0.

De Harlingers probeerden nog wel een goaltje mee te pikken. Een vrije trap werd nog weg gestompt door de doelman. Kevin Jaarsma zette een bal prima voor op Sander Zeilmaker, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Ook de inzet van Niels Vlottes op aangeven van Frank Claasz Coockson ging net over het doel, waardoor het bij 3-0 bleef.

Aanstaande zondag speelt Harlingen in het tweede bekerduel een thuiswedstrijd tegen Blauwhuis. Dat duel begint om 14.00 uur.