Voetbal

Harlingen op bezoek bij DTD

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Komende zondag reist het eerste elftal van Harlingen af naar Jelsum voor het duel tegen DTD.?De Harlingers hebben nog een paar punten nodig om zeker te zijn van het ontlopen van de nacompetitie, terwijl DTD enigszins freewheelend naar het einde van de competitie kan gaan.

De achterstand met koploper MKV is zo groot dat kampioen worden alleen in theorie nog mogelijk is en bovendien zijn de Jelsumers in het bezit van de eerste periodetitel, dus is men al zeker van de nacompetitie om promotieduels naar de tweede klasse. Harlingen staat maar net boven de streep onderin en dus zijn ook de resultaten van de duels tussen Warga-Dronrijp (nr. 12 en 13) en Lemmer-Stiens (nr. 5 en 11) interessant maar Harlingen zal natuurlijk zelf graag willen winnen.

Als we de onderlinge resultaten tussen beide elftallen er bij pakken, kunnen we concluderen dat de statistieken redelijk in evenwicht zijn. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Jelsum ontmoetten was op 25 maart 2012. Dat duel eindigde destijds in een verdienstelijk 1-1 gelijkspel en Barry Hamstra was de doelpuntenmaker aan Harlinger zijde.

Het eerdere onderlinge duel dit seizoen eindigde na een boeiende eerste helft toch nog in een ruime zege voor DTD. Door een aantal blessures zal trainer Johan van Slooten moeten sleutelen aan de opstelling, maar zeker is dat er zondag weer elf man aan de start verschijnen. De bal is rond en een wedstrijd duurt twee maal vijfenveertig minuten, maar Harlingen gaat er van uit minstens een punt mee te nemen naar de havenstad. Het duel in Jelsum begint zondag om 14.00 uur.

Programma en prognose 3e klasse A
DTD-Harlingen 3
Oerterp-Leovardia 2
Warga-Dronrijp 2
Franeker-Geel Wit 2
MKV-Trynwalden 1
DIO-Harkema O. 3
Lemmer-Stiens 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda