Harlingen haalt verdiend punt in Ameland

Het weer was niet best, ook op de boot al niet waar Harlingen mee naar Ameland moest varen. Maar Ralf van Hurck had een routebeschrijving van sien vader met kregen dus dat kwam allemaal goed.

Ralf van Hurck speelde ook als verdediger en zo kon Sjouke Bootsma de hardlopende middenvelders van Geel Wit wat in toom proberen te houden. Ook op het veld was het frisjes en de radio stad Harlingen verslaggever Hielke Jager had het dan ook zwaar en koud en in beide hannen een warme gehaktbal om ut wat warm te houen. Maar zwaar had fc Harlingen het ook, al na twee minuten werd er niet goed ingegrepen door de fc Harlingen defensie, kwam de bal via Micha Metz bij Lars Molenaar en die frommelde 1-0 binnen. Dus liep Harlingen weer achter de feiten aan en dat is niet lekker.
Harlingen zocht toch de aanval en dat leverde een corner op die goed werd genomen en maar nipt door de keeper naast kon worden getikt. Harlingen was aanvallender maar dat leverde niet meer op als wat plaagstootjes. Wel leverde een foutje in de Geel Wit defensie een mooi kansje op maar weer waren ze net te laat. Vervolgens was er een uitval van Geel Wit en kon Lars Molenaar alleen op keeper Tetze Helvrich aflopen. Gelukkig lag Tetze in de baan van het schot en redde hij fraai. Geel Wit wilde wel een strafschop maar Tetze Helvrich speelde zuiver de bal.
In de 21e minuut een tikje van Kevin Jaarsma op Freek Töpfer die lag de bal panklaar voor Justin Attema, helaas mistte hij jammerlijk. De druk werd wat verhoogd maar twee afstandsschoten en een kopbal op doel leverden niets op. En Geel Wit die bleef wel degelijk loeren op een kansje en die kregen ze ook wel maar ook zij wisten nog niet te scoren. Een schot van Justin Attema schuurde de lat, dus het geluk zat ook niet een beetje mee. En toen Lee Roy Purvis zijn tegenstander aantikte in het strafschopgebied gaf de scheids terecht een strafschop. En die werd netjes benut door Michel Metz 2-0 dus voor de Amelanders. Harlingen gaf echter niet op en vlak voor rust was daar een mooie aanval. Kevin Jaarsma tikte op Freek Töpfer die zette mooi voor op Justin Attema en hij maakte 2-1.

In de tweede helft kwam Albert Nieuwenburg er in voor Lee-Roy Purvis en moest Harlingen de strijd aanbinden om de gelijkmaker te forceren. Meteen moest Tetze Helvrich met een fraaie safe een treffer voorkomen. De aanvallen van Harlingen lukten weer vaak net niet en een er van wist een Geel Wit verdediger er zelfs met zijn grote teen uit het doel te houden. Sven Dijkstra kwam er nog in voor Jorik Erents.
Geel Wit zocht het wat in de lange halen en bij hun achterin de defensie stonden twee stevige jongens die nogal eens een balletje pakten. Een goed genomen vrije trap van Harlingen leek succes te hebben maar weer wilde hij niet in het netje. Ook Geel Wit bleef er gevaarlijk uitkomen maar gelukkig stond de defensie nu goed op hun post.
In de 75e minuut had fc Harlingen dan eindelijk succes en mooie voorzet van Ralf van Hurck op Freek Töpfer werd verlengd naar Kevin Jaarsma en hij plakte de bal wel tegen de touwen, 2-2.
Er kwamen nog twee kleine kansjes voor Harlingen die gingen mis. Maar aan de andere kant moesten keeper Tetze Helvrich en Albert Nieuwenburg gezamenlijk voorkomen dat Geel Wit alsnog wist te winnen, dat gebeurde gelukkig niet.
Harlingen behaalde een belangrijk en dik verdiend 2-2 gelijkspel. Volgende week komt Us Doarp Is Riek Oan Sport (UDIROS) naar ’t Vietkantsdijk en dan kunnen de mouwtjes weer worden opgestroopt.