Voetbal

Hardegarijp ontvangt Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
De confrontaties tussen Hardegarijp en Zeerobben leveren altijd memorabele wedstrijden op. Uit of thuis gegarandeerd spektakel. Voor Hardegarijp staat er deze keer geen belangrijke beslissingen op het spel, maar voor Zeerobben des te meer. Puntenverlies zou einde verhaal kunnen betekenen voor de kampioensaspiraties.

Na de teleurstellende puntendeling van afgelopen zaterdag tegen VVI, mag je hopen op een beter resultaat aanstaande zaterdag in Hardegarijp, anders wordt het gat met VEV’67 wel haast onoverbrugbaar, waardoor de laatste competitiewedstrijd thuis tegen VEV’67 om het bekende des keizers baard zal zijn.

Hardegarijp heeft de afgelopen inhaalwedstrijden een mooie reeks neer gezet. Vijf keer winst en twee keer gelijk tegen de koplopers VEV’67 en Broekster Boys. Vanuit de kelder van de competitie naar een goede middenmoter, met zelfs kans op nacompetitie om promotie naar de eerste klasse. Ze staan twee punten achter VEV en Zuidhorn in de derde periode.
Dat feit zal de opdracht niet gemakkelijker maken. In de thuiswedstrijd werd weliswaar met 4-1 gewonnen, maar deze uitslag gaf niet de verhoudingen binnen de lijnen weer. Dus met een geflatteerde overwinning een half jaar geleden, zal de revanchegevoelens bij de thuisploeg aanwezig zijn. Met Berwout Beimers en Ralph Wietses in de aanval hebben de Hardegarijpsters toppers, waar menig eerste klasser jaloers op kan zijn. Met de altijd betrouwbare en ervaren doelman F.J. Oosterhuis als sluitpost, kunnen de groen witten hun borst maar nat maken.
De concurrentie heeft een beduidend gemakkelijker programma af te werken. Broekster Boys ontvangt rode lantaarndrager Zwaagwesteinde en Zuidhorn kruist de degens met voorlaatste ONT. Thuis zal VEV’67 ook wel de baas blijven over het kwalitatief toch wel zeer sterke Be Quick Dokkum.
We zullen de resultaten van zaterdag 9 april moeten afwachten, of het slot van de competitie nog spannend wordt. Voor het trouwe Zeerobben legioen zijn de mannen van trainer Schotanus en leider Attema schatplichtig, dus niets minder dan de winst zal noodzakelijk zijn.

Programma voor zaterdag 9 april in de tweede klasse I:
Broekster Boys-Zwaagwesteinde
Hardegarijp-Zeerobben
Heerenveense Boys-Nijland
VEV '67-Be Quick Dokkum
VVI-Fean '58 't
Wâlde De-CVVO
Zuidhorn-ONT

|Doorsturen

Buienradar



Agenda