Sport

Gratis proeflessen bij V&K-Stenen Man

Door Jeroen Pietersma
Alle groepen van V&K-Stenen Man zijn inmiddels weer een aantal weken los. Na de zomer is het goed om weer in beweging te komen en van peuter tot volwassene draaien alle groepen al weer op volle toeren.

In het kort kun je aan de volgende sporten doen bij V&K-Stenen Man:

- Peuter en kleutergym, Deze lessen worden gegeven door juf Feikje en juf Petra. De kinderen komen op gym in aanraking met allerlei vormen van bewegen. Dit is een uitstekende basis om later door te stromen naar de hogere gymgroepen en als je echt talent hebt de turnselectie. Turnen is momenteel enorm populair, zeker gezien de prestaties van Het Nederlandse team in Rio. Ook als je door wilt in een andere sport is het heel goed om met gym te starten.
- Gym voor alle leeftijden, je kunt doorgaan in gym op recreatieniveau. Er zijn dan ook uitvoeringen en wedstrijden waar je aan meedoet, deze vinden plaats in de regio. Op allerlei manieren ben je in deze groepen bezig met sporten, goed voor je spieren, motoriek, balans en lenigheid. Deze lessen worden ook gegeven door juf Feikje en juf Petra.
- Speciaal voor de jongens zijn er twee groepen jongensgym op de dinsdagmiddag. Juf Marleen is dit jaar aangenomen als trainster van deze groepen. Sport in de breedste zin van het woord en het ligt in de ambitie om in de toekomst ook een jongens selectiegroep op te starten.
- Instap-turnen en turnen, in deze groepen wordt op hoger niveau geturnd. Regionaal tot landelijk wordt er meegedaan aan wedstrijden. Uiteindelijk kun je binnen de selectie zelfs op het NK eindigen, dit is ook al meerdere malen gebeurd door meiden van V&K-Stenen Man. Daar is dan wel een behoorlijk aantal trainingsuren per week voor nodig. Voor deze groepen wordt je vaak geselecteerd vanuit een van de gymgroepen. Heb je veel talent voor deze sport, dan kun je soms gelijk instromen. De trainsters zijn juf Angelique en juf Marian.
- Jazz-dance, danslessen die worden verzorgd door Stephanie van der Wiel. Veel dansers die les hebben gehad binnen onze club gaan later door met dans en een aantal danst nu nog steeds op hoog niveau. Dansen is een leuke maar ook zeer sportieve bezigheid die je van jong tot oud kunt uitvoeren. Bij V&K-Stenen Man kun je op maandag dansen in verschillende leeftijdsgroepen.
- Freerunning, binnen de club is ook een freerunning groep. De groep is gemengd (jongens en meisjes). De lessen worden gegeven door gediplomeerde trainers op de maandag in ’t Vierkant.
- Galmgroep en ouderengym, binnen V&K-Stenen Man is ook een grote groep ouderen aan het sporten. Wekelijks komen ze bij elkaar om met elkaar te bewegen en ook elkaar te ontmoeten. Goed voor brein, lijf en ledematen.
- Volleybal, er is senioren volleybal op de maandag in ’t Vierkant. Het betreft recreatievolleybal, maar desalniettemin wordt er wekelijks een stevig balletje gespeeld.

Binnen alle groepen is nog ruimte om mee te sporten. Kinderen maar ook volwassenen die graag willen sporten in een van de groepen kunnen tot de herfstvakantie gratis proeflessen volgen. Om binnen de selectie te kunnen sporten moet er aan bepaalde eisen worden voldaan. Alle lestijden zijn te vinden op de website: www.venk-Stenenman.nl. Voor meer info kan ook een mail gestuurd worden naar info&venk-stenenman.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda