Voetbal

Goede start Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De jongste jeugd van voetbalvereniging Zeerobben is beter bekend als de Waddenrobkes. Het zijn jongens en meisjes van 5 en 6 jaar die spelenderwijs het voetbalspel leren. De Waddenrobkes van Zeerobben hebben er inmiddels al weer twee trainingen opzitten. De eerste weken kon Zeerobben zeventien nieuwe spelers op het veld begroeten. In het totaal hebben de Waddenrobkes de afgelopen weken getraind met maar liefst 32 spelers.

De trainingen van de Waddenrobkes worden dit jaar geleid door Edwin Zijlstra. Edwin is een echte voetballiefhebber, in het verleden jarenlang actief, nu alleen nog passief. Toen zijn zoon Marc anderhalf jaar geleden wilde gaan voetballen bij de Waddenrobkes, nam hij zijn vader mee naar de Robbenplaat. Edwin was er vorig seizoen al bij als trainer en ‘bondscoach’. Dit seizoen is Edwin de hoofdtrainer van de Waddenrobkes.?

Edwin wordt tijdens de training ondersteund door trainers Jens Lankamp, Tygo Kalkhuis, Sietse Vissers (spelers van de B-junioren van Zeerobben), Tom Postma, Richard de Hoo, Jeroen Pol en Martin Kingma. Gezamenlijk zorgen zij iedere woensdag voor verschillende trainingsvormen waarbij de focus ligt op voetballen met erg veel plezier.?

Op zaterdag 13 september begint voor de Waddenrobkes de nieuwe landencompetitie. Waarschijnlijk zal er gestart worden met tien landenteams die iedere zaterdag onderling ‘3 tegen 3’ of ‘4 tegen 4’ spelen. Ook de strijd om de Penaltybokaal van de Waddenrobkes zal dan weer beginnen. Alle Waddenrobkes nemen iedere zaterdag twee penalty’s. Wie na negen speelrondes de meeste penalty’s heeft gescoord mag zich een half jaar lang ‘Penaltykiller’ van de Waddenrobkes noemen.??

Het hele seizoen kunnen er nieuwe Waddenrobkes instromen. Kinderen kunnen iedere woensdagmiddag om 17.00 uur langskomen om vrijblijvend mee te trainen. Voor vragen over de Waddenrobkes kun je contact opnemen met Wietse de Wit op telefoonnummer 06-27832598 of Edwin Zijlstra op telefoonnummer 06-50400095.??

Afgelopen woensdag was fotograaf Frans Bode aanwezig op de tweede training. Hij maakte een prachtige fotoreportage die te zien is op www.zeerobben.nl/fotoalbum/2014/album/2014/8/start-waddenrobkes-2014-2015/?.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda