Voetbal

Girls Only Zeerobben weer groot succes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op een zonovergoten Oostersportpark konden de organisatoren van de tweede Girls Only bijna veertig meisjes in de leeftijd van 8 tot 14 jaar verwelkomen. Het succesvolle concept van vorig jaar werd geprolongeerd en zo konden de meisjes zich naast het verkennen van de voetbalsport lekker laten verzorgen door Hairfashion Janette en medewerkers en nagelstudio Jolanda. Grafisch Centrum Harlingen sponsorde de flyers die waren verspreid onder de Harlinger scholen.

Om 15.00 uur hadden de meisjes zich gemeld bij de organisatie die in handen was van de dames Zeerobben 1 en Margreet Feenstra. Er werd gestart met een heuse spelregel-quiz op het A-veld. Fanatiek werd er gestreden om de juiste antwoorden en tevens werd er een uitleg gegeven over de spelregels. Daarna werd er onder leiding van de dames 1 van sc Heerenveen een carrouseltraining gegeven die uit verschillende onderdelen bestond. Per onderdeel assisteerde een dame van Zeerobben 1 bij de uitvoering van de oefeningen. Ook hier werden op een heel enthousiaste manier de aanwezige voetbalvaardigheden van de meisjes getest. Men was blij te constateren dat er onder de meisjes enkele talentjes waren die mogelijk lid gaan worden van Zeerobben.

Tussen de verschillende onderdelen in konden de meisjes hun haar laten verzorgen Ze konden er een mooie vlecht in laten zetten of zich een andere coupe aan laten meten. Daarna ging men naar de visagist voor een flitsende make-up en de gezichtsverzorging. Daarna waren de nagels aan de beurt en die werden voorzien van een mooie groene Zeerobben-kleur met een mooi figuurtje als versiersel. Zelf bij Save Weewer, een pupil van rond de 60 jaar, werden de nagels gedaan. Trots als een pauw liep ze over het Oostersportpark haar aanwinst te showen.

Rond de klok van 17.00 uur konden alle aanwezigen tevreden terugkijken op een geweldige spel- en verzorgingsmiddag. Onder het genot van een heerlijk bakje koffie van Jan Boomsma en de speciaal door bakker Overzet gemaakte Girls Only-koeken sloot Margreet de middag af. Ze bedankte met bloemen en een leuke attentie allen die meegewerkt hebben aan deze spetterende middag. Zeerobben dankt Grafisch Centrum Harlingen, Bakker (Dirk Schaap) Overzet, Hairfashion Janette, Nagelstudio Jolanda, Thijs de Vries, Jan Boomsma, Frans Bode en natuurlijk de dames van het eerste elftal van Zeerobben.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda