Sport

Gezellig Min12 Ouder-Kind Toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd er op het tennispark van Harlingen een mooi toernooi gespeeld: het jaarlijkse Ouder-kind toernooi. Ruim 25 kinderen vormden met hun vader, moeder, opa of met een ander een koppel en zo tennisten ze tegen elkaar.

Er werden zes poules ingedeeld, zodat er op elk niveau getennist kon worden. De allerjongsten konden op een halve baan spelen en dat deden ze met veel enthousiasme. De oudere jeugd of degenen die al langer les hebben van Fenno Leeuwerke speelden uiteraard op de gehele baan en daar zaten erg mooie en spannende wedstrijdjes bij. Zo liet Florian uit Amsterdam die met zijn opa Rein speelde, zien dat hij over een prachtige forehand beschikt en in staat is om het spel mooi te verdelen. Maar ook Merel, die met haar vader Paul Logermann speelde had de draad van het tennissen weer goed opgepakt en speelde erg mooi. Joël de Jong stond als vanouds weer mooi te serveren en liet geen bal lopen, samen met Fenno speelde hij dan ook leuke wedstrijden en ze wonnen veel.

In de tweede pauze werd iedereen getrakteerd op heerlijk ijs van Min 12, dat de ijssalon ter beschikking had gesteld en dat werd zeer gewaardeerd door de kinderen en ouders. Om 16.45 uur werd duidelijk wie de winnende koppels van iedere poule waren en zij ontvingen een kleine prijs uit handen van de jeugdcommissie, die deze dag had georganiseerd. Op één flinke bui na was het toernooi zelfs zonnig maar vooral sportief.

De winnaars
Ischa en Harrit Kingma
Oskar en Mateusz Ype/ Meike en Arnoud Burkels
Carmen en Dirk Jan Polman
Rein en Florian Vellinga
Jelke de Jong en Hilde Heres
Robin en Bart van Kleef

|Doorsturen

Buienradar



Agenda