Voetbal

Geslaagd onderling toernooi F-pupillen Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Zeerobben beschikt over een enthousiaste F-pupillen afdeling. Trainers, leiders en co?rdinator is een enthousiaste groep vrijwilligers binnen de vereniging die allen maar ??n ding voor ogen hebben: de kinderen met plezier laten voetballen.

Er worden dan ook naast het voetballen in competitievoetbal nog veel andere activiteiten georganiseerd voor deze F-pupillen. Afgelopen zaterdag speelden ze een onderling toernooi op het veld. F4 en F6 hadden verplichtingen in de zaal (Zaalcompetitie KNVB) maar de rest was present.

Maar liefst vijftig F-pupillen deden er mee met het onderling toernooi op het Plus Veld. Het Plus Veld was verdeeld in vier velden met echte pupillen goaltjes. 5 tegen 5 op kleinere veldjes op grote goals levert over het algemeen erg veel spektakel op. Veel doelpunten, mooie acties en een heleboel plezier. Alle acht teams met ludieke namen speelden vijf wedstrijden van een kwartier. Na de finale wedstrijden waren dan ook alle deelnemende F-jes kapot. Uiteindelijk won FC Bal op het Dak in de finale met 3-1 van FC De Hakbal. FC De Trainer werd derde na een overwinning op Harlingen City. Buitenspel United werd knap vijfde na een overwinning op FC De Gele Kaart en AC Schwalbe werd zevende na een overwinning op Penalty FC. Enige smet op het toernooi was de val van Raimon Postma. Hij viel raar op de achterkant van een doeltje en liep hiermee een flinke snee in zijn knie op. Die werd dezelfde dag nog gehecht met zes hechtingen. Zeerobben hoopt dat Raimon snel weer op de velden te zien is!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda