Sport

Geertsma dankzij morfine langs Poelsma

Door Jeroen Pietersma
Voor de finale-competitie werden afgelopen dinsdagavond vier partijen gespeeld: twee in de A-poule en twee in de B-poule.

In de A-poule bevochten Dick Bekkema en Elle van Keimpema elkaar te vuur en te zwaard. De beide combattanten gaven elkaar echter geen duimbreed toe en in een uitgedunde stand werd logischerwijs de vrede getekend.
Excelsiors remisekoning Koop de Vries liet het achterste van zijn tanden zien tegen Kor Vrieswijk die voor de wedstrijd zijn paragnostische gaven onderstreepte door een puntendeling te voorspellen.

In de B-poule nam Jouke Geertsma plaats achter het 100 velden-bord tegen Nico Poelsma. Excelsiors voormalige ro(c)ker herstelt momenteel van een heupbreuk en speelde dientengevolge onder invloed van een fikse dosis morfine. Eén en ander weerhield hem er niet van Nico Poelsma in een mum van tijd een diepe buiging te laten maken.
In dezelfde B-poule kende drs. Klaas van Keimpema geen medelijden met Joop Huizenga die na een half uur morrend en met frisse tegenzin zijn hoed afnam voor de Sexbierumer.

Uitslagen A-poule
Dick Bekkema - Elle van Keimpema 1-1
Kor Vrieswijk - Koop de Vries 1-1

Uitslagen B-poule
Jouke Geertsma - Nico Poelsma 2-0
Joop Huizenga - Klaas van Keimpema 0-2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda