Sport

Geen verrassingen op eerste damavond

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op de eerste competitieavond van damclub Excelsoir stonden afgelopen dinsdag in de Koegelbult vijf partijen op het programma. Grote verrassingen waren er niet op deze avond, maar alle partijen kenden wel leerzame momenten.

N. Poelstra - J. Sloot 0-2
Jan Sloot maakte al vrij snel korte metten met Nico Poelsma. Laatstgenoemde zag een combinatie over het hoofd, waardoor Jan al snel de damlijn wist te bereiken. Hierdoor had hij de partij binnen een half uur onder controle.

E. van Keimpema - S. Ferwerda 2-0
Sjoerd Ferwerda begon zijn eerste partij van het nieuwe seizoen niet slecht en had het betere spel. Elle wist op enig moment echter door de defensie te breken en een dam te veroveren. Hierna rekende hij af met zijn opponent en kon de eerste twee punten van het seizoen noteren.

D. Bekkema - J. Huizenga 2-0
Dat Joop Huizenga best aardig kan dammen weten we, maar Dick Bekkema bleek duidelijk twee maten te groot. Nadat Joop een verkeerde schijf opschoof, kon Dick hier voordeel uit halen en de partij rustig naar zijn hand zetten.

J. Beuker - K. van Keimpema 2-0
Johan Beuker speelt dit seizoen ook weer mee in de onderlinge competitie en hij trof in de eerste ronde drs. Klaas ‘de Keimp’ van Keimpema. Hoewel Klaas het hardst riep iets te willen forceren, speelde hij te snel en werd een hangende schijf hem fataal. Johan profiteerde optimaal van de schijfwinst en rekende keurig de winst uit.

K. de Vries - M. Bekema 2-0
De langste partij van de avond was die tussen Koop de Vries en Marco Bekema. Er werd een goede stand opgebouwd en met dreiging zat er ook spanning in de partij. Marco hield lang stand tegen de routinier, maar liet richting het eindspel een schijf te lang vrij staan, waar zijn opponent behoedzaam achter kroop om deze te verschalken. Deze voorsprong kwam Koop in het eindspel goed uit, zodat hij na bijna drie uren spelen, de overwinningsvlag kon hijsen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda