Voetbal

G-voetbal bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
G-voetbal is voetbal voor mensen, die niet in het reguliere voetbal terecht kunnen door een lichamelijke of geestelijke beperking. De G staat in dit verband niet voor Gehandicapt, maar was de opvolgende letter na de A/B/C/D/E/F toen men een nieuwe lichting toe wilde voegen.

G-voetbalteams zijn er al enkele in Friesland, onder andere bij Blauw-Wit in Leeuwarden, Sneek, Joure, Drachten, maar nog niet in de regio Harlingen. Nu start ook Zeerobben met een groep G-voetballers. Ben je tussen de 8 en 22 jaar en wil je meedoen of weet je iemand die ook graag mee zou willen doen, kom dan langs op woensdag 17 december van 17.00 tot 18.00 uur. Neem je ouders of verzorgers mee!

Na een aantal trainingen zullen we ons kunnen inschrijven voor de competitiewedstrijden. Deze zijn op zaterdag ongeveer eenmaal per drie of vier weken. Het zijn korte wedstrijden van twee keer 15 of twee keer 20 minuten, er wordt gespeeld tegen andere G-teams. Daarnaast worden er regelmatig toernooien georganiseerd bij de diverse clubs met een eigen G-team. Meer informatie of aanmeldingen bij Margreet Feenstra via 0517-430881 / 06-11-928348 of y.m.feenstra@home.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda