Sport

FZC?54-De Vikings op koers

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - Afgelopen zaterdag vertrokken zestien zwemmers richting Leeuwarden om deel te nemen aan de laatste limietwedstrijd van zv Orca. De A-selectie zwemmers hebben een pittige trainingsweek achter de rug waarbij er zowel op de ochtend als op de avond is getraind. Maar liefst 25 km hebben de zwemmers afgelegd en vol enthousiaste stonden ze fris en fruitig aan de start.

Jurre Broekstra en Heline Koning mochten de spits afbijten op de 400m vrije slag en ze lieten zien dat ze prima aan elkaar gewaagd zijn. Jurre en Heline zwommen beide een prima PR en finishte vlak achter elkaar. Op de 50m rug zwommen Lotte Grovenstein, Marte Hieke van der Kamp, Vito Kuperus, Myrthe Offenga en Kai Zwerver allemaal een persoonlijk record. Na deze serie mochten Noa Teuben en Sarina Beuker zich uitleven op de 100m vlinderslag. Ook deze dames wisten hun tijd flink aan te scherpen. Op de 100m vrije slag zwommen Sven Harskamp en Kai Zwerver beide onder de minuut en Sven wist zelfs onder de 59 seconden te zwemmen. Na deze serie stond de 200m wissel op het programma. Voor de meeste zwemmers een mooi nummer omdat alle slagen aan bod komen. Hier zwommen Daphne Outhuijse, Rianne Beuker, Darren Sieswerda en Sarina Beuker een prima race met allemaal een persoonlijke record. 

Na een welverdiende pauze mochten Rixt-Nynke Baron, Myrthe Offenga, Jurre Broekstra en Vito Kuperus zich klaarmaken voor de 50m schoolslag. Vito wist zijn tijd knap te verbeteren en de rest zat net boven hun persoonlijk record. Dit heeft mede te maken doordat er na een pauze niet kan worden ingezwommen en hun spieren niet warm genoeg zijn om explosief te starten. Op de 100m rug was er veel spektakel. Heline Koning, Gerda Woldendorp, Elka Siesling en Daphne Outhuijse lieten een uitstekende race zien met prachtige onderwater fases tijdens de start en keerpunten. Hier wordt structureel op getraind wat resulteert in mooie tijden. Ook op deze afstand werden veel persoonlijke records gezwommen. Op de 200m vrije slag zwom Darren Sieswerda 2.13.66 in een vlakke race. Op de 200m rug liet Lotte Grovenstein haar vorm zien en verbeterde haar oude tijd met maar liefst twee seconden. Als afsluiter mocht er nog even gesprint worden op de 50m vrij.
Na een zware en leerzame trainingsweek als voorbereiding voor de Regionale Zomerkampioenschappen werden er maar liefst 20 persoonlijke records gezwommen. Deze kampioenschappen worden afgelegd in een 50m bad op 19, 20 en 21 mei.
Alle uitslagen kunt u vinden op: www.fzc54.nl of www.zwemverenigingdevikings.nl. #workhard#swimhard

|Doorsturen

Buienradar



Agenda