Sport

Fries Kampioenschap turnen dames

Door Jeroen Pietersma
Zaterdag 14 januari was dan de provinciale kampioenschappen in de Epke Zonderland Turnhal bij Sportstad Heerenveen. Er werd hier gestreden om de titel Fries kampioen.

Esther de Jong en Berber Koornsta, beiden Junior C, deden in de tweede wedstrijd mee en turnden in een grote groep deelneemsters. Twee leeftijdscategorieën dus enorm moeilijk om je te plaatsen voor de landelijke wedstrijden, de NK turnen finales en nog voor de Friese titel. Beide turnsters waren niet geheel foutloos maar hadden al eerder een goede wedstrijd geturnd. Je moet drie wedstrijden turnen in District Friesland wil je doorstromen en de hoogste scores tellen van één van de twee dus zij hadden zich al weten te plaatsen. Berber en Esther scoorden ondanks wat foutjes hartstikke goed. Berber eindigde op een vierde plaats en Esther op de zesde plaats.

Emma Petersen en Feline Kingma (beiden Pupil 2, 10 jaar N2), Senna de With (Jeugd 11 jaar N3) en Chantal Hietkamp (jeugd 2, Categorie D) turnden in de derde wedstrijd en zaten in verschillende groepjes dus was het best pittig voor trainster Marian om iedereen tegelijk bij te kunnen staan maar de meiden zijn al zo zelfstandig dat dit super goed verlopen is. Turnster Berber heeft ook nog even geholpen.
Alle toestellen verliepen ook vrij vlot. Ook helaas niet helemaal foutloos maar toch wist Senna er een mooie derde plaats uit te halen. Feline werd vijfde en Emma zesde. De Friese titel ging naar Chantal Hietkamp. Chantal en Senna hebben zich ook weten te plaatsen voor de kwalificatie NK turnen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda