Sport

Frans-Jan Hengst en Harry Tilman winnen Stienen man Toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Veel sterke teams hadden zich aangemeld voor het Stienen man Toernooi. Het was al enkele weken van tevoren volgeboekt. Het was prachtig mooi weer zaterdag 8 maart maar omdat het een Boulodrome-toernooi betrof werd er gewoon binnen gespeeld.

De finale. Frans- Jan en Harry moesten het opnemen tegen Ruud Warmerdam en Cor v. Kollenburg uit Leeuwarden van Le Biberon. Het mix doublette Harry Tilman van Pres le But uit Groningen met Frans-Jan Hengst van Boulegoed begon zeer sterk want na 3-0 werd het 7-0 hierna 9-0 en de wedstrijd leek gespeeld maar de Liwwaders pakten 3 punten dus 9-3, toen 9-4 en hierna 10-4 en het schieten en plaatsen van het mixteam begon weer te lopen, 11-4 en nog een laatste stuiptrekking van Cor en Ruud met 1 puntje 11-5 en toen was de dikverdiende overwinning een feit door de laatste 2 punten te bemachtigen met de stand van 13-5.

De twee beste teams van de 3 voorgelote partijen waren Johan Munsterman en Reitze v.d. Veen van Boulegoed; 3 winst saldo + 16. En dan nog een team van Boulegoed, Zoran Djukanovic met Joost de Boer: 3 winst en een saldo van +25. Zoran van Alinex Uitzendbureau sponsorde voor alle deelnemers een voortreffelijke lunch die bestond uit lekkerbekjes, gebakken aardappelen en diverse groenten.

Johan en Rietze verloren in de halve finale van Ruud Warmerdam en Cor van Kollenburg. Joost en Zoran wonnen de finale van de A-complementair tegen Elly Prins uitkomend voor Lemsterland en Rik Moorlag spelend voor de But 84 uit Steenwijk. Het was een schitterende partij die eindigde in 13-11 voor de mannen van Boulegoed.

De B- Poule: maar liefst 3 Boulegoed en 2 Boulegoed mix tems in de B-poule. Ginie Wolberts en Annemarie Rietman wonnen de 2e prijs in de B Complementair. De halve finales gingen tussen Pim Vrolijk met Cor Draaisma van Boulegoed tegen Wouter Hoekstra van La boule au But en Gerrit Hiemstra van Boulegoed; het werd 13-2 voor het mix team. In de andere halve finale speelden Claude Llamas en Klaas Tichelaar van Boulegoed tegen Rino Serra van La boule au But met Duco Broersma van Boulegoed, uitslag 13-8 voor de Harlingers. In de finale speelden Wouter en Gerrit ijzersterk en wonnen afgetekend met 13-3 van Klaas en Claude. De wedstrijdleiding kreeg meerdere complimenten over het speelterrein want zo werd gezegd dat je bij iedere bal goed moet weten hoe en waar je de boule plaatst.

A-poule
1) Frans Jan Hengst Boulegoed, Harry Tilman Pres le But Groningen
2) Ruud Warmerdam Le Biberon Leeuwarden, Cor van Kollenburg Le Biberon Leeuwarden

A-Complementair
1) Zoran Djukanovic Boulegoed, Joost de Boer Boulegoed
2) Rik Moorlag de But 84 Steenwijk, Elly Prins Lemsterland Lemmer

B-Poule
1) Wouter Hoekstra La Boule au But Sneek, Gerrit Hiemstra Boulegoed
2) Claude Llamas Boulegoed, Klaas Tichelaar Boulegoed

B-complementair
1) Klaas Hoekstra Skarboule Joure, Jan Bart Zijlstra Skarboule Joure
2) Ginie Wolberts Boulegoed, Annemarie Rietman Boulegoed

|Doorsturen

BuienradarAgenda