Franeker winnaar 1e Kerst Toernooi MO-13

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was het Oostersportpark in de sfeer van Kerst gebracht door de meisjescommissie van Zeerobben. Er namen acht teams deel aan het Kersttoernooi en sommige teams hadden zelfs een Kerst outfit aan. Om 9.45 uur heette de organisatie iedereen van harte welkom nadat alle leiders en trainers bij hun ontvangst werden getrakteerd op koffie met kerststaaf. Het toernooi stond in het teken van gezelligheid en sportiviteit. Het winnen van prijzen was deze ochtend van ondergeschikt belang. Tevens was de Kerstman zelf aanwezig.

Om precies 10.00 uur startten de eerste wedstrijden. Er werd in twee poules gespeeld op het C-veld, het enige echte grasveld van Zeerobben. Ondertussen waren er vele vrijwilligers in de weer met chocolademelk, kerstkransjes en andere lekkernijen voor de pauze. Dankzij de sponsor Audio Verhuur Harlingen werd het terras omgetoverd in een winterse sfeer. Er viel hier en daar een plaatselijke sneeuwbui die er voor zorgde dat er een mooie sfeer ontstond. Ja zelfs een witte kerst is mogelijk bij 10 graden. In de eerste pauze verzamelden bijna honderd meiden zich voor de koek en zopie tent voor de groepsfoto.

Natuurlijk werd er ook gevoetbald en dat leverde mooie en spannende wedstrijden op. Na de poule wedstrijden werden de wedstrijden gespeeld voor de derde, vierde plaats en de finale. Rond 13.00 uur bleek Franeker de sterkste van het toernooi en werden zij de eerste prijswinnaar van het Kersttoernooi. Zeerobben werd tweede en derde en Berlikum won de vierde prijs. Voor alle deelnemers waren er een mooie herinneringsmedailles.
De organisatie kan terug zien op een geslaagd toernooi. Voor herhaling vatbaar en Zeerobben probeert er een jaarlijks event van te maken.