Sport

Franeker heeft geen winnaar

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De ziekenboeg speelde op de clubavond een grote rol. De mediaman was door griep geveld en zijn vervanger ziet op dit moment niet scherp. Op 17 februari gaat de onderlinge competitie niet door, omdat het zestal een uitwedstrijd moet spelen tegen Donkerbroek. Door ziekte en een klein aantal resterende clubleden hebben ze onderling maar besloten om vrijaf te nemen op 17 februari. Maar er waren nog enkele leuke partijen in de A-, B- en schaduwgroep.

Koop de Vries – Dick Bekkema 1-1
Een gelijk opgaande strijd. Koop zag een doorbraak naar de damlijn maar dat betekende dat de tegenstander ook een dam verschalkte. Na analyse blijkt: als Koop één schijf meer had geofferd in deze zet, had de overwinning voor het grijpen gelegen. Hierdoor is er geen overwinnaar voor de Franekers.

Klaas van Keimpema – Kor Vrieswijk 0-2
Klaas begon de wedstrijd met veel praatjes, maar naarmate de tijd verstreek werd het steeds stiller in de speelzaal. Kor kreeg steeds meer grip op de het spel zodat Klaas de harp aan de wilgen hing.

Elle van Keimpema – Joop Huizenga 2-0
Doordat de ziekenboeg deze avond een rol speelde omdat de A-groep en de B-groep een oneven aantal spelers bevatte, werd deze wedstrijd voor de schaduwcompetitie gespeeld. Het snelle spelen van Joop maakte geen indruk op de altijd rustige Elle. Elle bewaakte het overzicht en wist de partij naar zich toe te trekken waardoor Joop alleen maar kon capituleren.

Nico Poelsma - Rinze Postma 0-2
In deze dubbele ronde in de B poule kon Nico de stand rechtzetten. De opzet van Nico leidde naar open gaten in de stand en daar wist Rinze wel de juiste oplossing voor te vinden. Hierdoor ontstond een schijf achterstand welke niet meer goed te maken was en Rinze stelde de overwinning veilig.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda