Sport

Federatie Barradeel Partij bij KV Eendracht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Dit weekend stond Harlingen centraal wat betreft het kaatsen met de harde bal. Zaterdag werd de jaarlijkse afdelingswedstrijd van de federatie Barradeel voor alle jeugdcategorie?n gehouden en op zondag waren de senioren aan de beurt. Kaatsvereniging Eendracht had de eer om deze partij te organiseren en kwam prima voor de dag. Het veld lag er keurig bij en de drie jeugdcategorie?n, welpen, pupillen en schooljongens, konden op hun eigen veld kaatsen. Dat had de perkleggers nog de nodige hoofdbrekens gekost, want hoe leg je drie aparte velden op het kaatsveld van de KV Eendracht? Dat het gelukt was, was te zien.

De deelname van de jeugdleden van de KV Eendracht was prima. Maar liefst zes parturen stonden er op de vier lijsten en dat was samen met Sexbierum het hoogste aantal. Jammer dat de andere zes dorpen van de federatie gemiddeld slechts twee parturen hadden afgevaardigd. Dat moet volgend jaar toch beter kunnen.

Bij de Welpen (8/9 jaar) waren er acht parturen bij de jongens en er waren geen meisjes.
Hier werd in twee poules gekaatst van vier parturen en na drie partijen was in poule A
St. Annaparochie duidelijk de sterkste met drie overwinningen met 5-0. Dat betekende een plaats in de finale. Sexbierum 2 won twee wedstrijden en mocht nog om de 3e prijs gaan strijden. In poule B was Sexbierum 1 oppermachtig met drie overwinningen. De strijd om de tweede plaats was hier erg spannend, want de andere drie parturen hadden allemaal twee keer verloren en één keer gewonnen. Sexbierum 3 had net een eerst meer (11), dan Wijnaldum (10) en Harlingen (10), met de kaatsers Koos Jorna en Jaimy Koel.
Sexbierum 3 ging de strijd aan om de derde prijs met Sexbierum 2 en won deze met 5-2 en 6-6. De finale ging tussen St. Annaparochie en Sexbierum 1 en hierin was Sexbierum 1 duidelijk de sterkste met 5-1 en 6-4.

Bij de Pupillen jongens (10/11 jaar)deden er zes parturen mee, die in twee poules van drie parturen kaatsten. In poule A was St. Jacobiparochie duidelijk het sterkst met twee winstpartijen. Harlingen, met Dylan Koel en Jordy de Haan, won nipt van Sexbierum 1 met 5-5 en 6-0 en mochten nog proberen om de derde prijs in de wacht te slepen. In poule B was Tzummarum met twee overwinningen de sterkste en Sexbierum 2 werd tweede, na een duidelijke winstpartij op Harlingen 2, met de kaatsers Ray Alkema en Ype van der Veen.
De strijd om de derde prijs was erg spannend en het lukte Dylan en Jordy om toch weer hun achterstand in te halen en te winnen met 5-5 en 6-0. De derde prijs dus.
De finale werd een duidelijke overwinning voor St. Jacobiparochie met 5-3 en 6-0.
Hierbij was er een hoofdrol voor de grote, kleine man Verry van der Meer (zoon van Rudmer), die zelfs al op de Freule partij heeft meegedaan.

Bij de Pupillen meisjes (10/11 jaar) waren er slechts vier parturen , die allemaal een keer tegen elkaar konden spelen. Het Harlinger partuur met Nynke Bijlsma, Emma Jeeninga en Merthe Scheffer, verloor alle drie wedstrijden, maar de meiden deden wel een mooie ervaring op en de laatste partij werd maar net verloren met 4-5 en 4-6.
Minnertsga en Sexbierum waren duidelijk de twee sterkste parturen en na twee overwinningen mochten ze in een heuse finale uitmaken wie de sterkste was. Dat was duidelijk Sexbierum, die wonnen met 5-3 en 6-0.

Bij de schooljongens (12/13 jaar) waren er ook maar vier parturen, die eerst behoorlijk aan elkaar gewaagd leken. Harlingen kaatste met Rick Alberda, Djé Jorna en Roel Pont en zij speelden een spannende partij tegen St. Annaparochie. Het was vaak 6-6 en op die stand is het vaak lastig om de zenuwen in bedwang te houden. Dat lukte bij St. Annparochie beter dan bij Harlingen en zij wonnen met 5-3 en 6-4. Wijnaldum en St. Annaparochie wonnen hun beide partijen en mochten daarna onderling uitmaken wie er met de kransen naar huis mochten gaan. Er werd een spannende finale verwacht, maar het kwam heel anders. St. Annaparochie was veel sterker en won simpel met 5-1 en 6-4.

Welpen jongens
1e prijs: Sexbierum 1: Remco Post en Nick van der Walt
2e prijs: St. Annaparochie: Jelvin Kaper, Iwan Hiddinga en Max van Kooten
3e prijs: Sexbierum 3: Arjen Jan Kloosterman, Enrico Post en Jan B. Weever
Pupillen jongens
1e prijs: St. Jacobiparochie: Verry van der Meer, Jort van Sinderen en Wesley van der Vaart
2e prijs: Tzummarum: Wisse Broekstra, Simon van der Walt en Sander Hempenius
3e prijs: Harlingen 1: Jordy de Haan en Dylan Koel.
Pupillen meisjes
1e prijs: Sexbierum: Sigrid Post, Judith Zuidema en Berber Bruinsma
2e prijs: Minnertsga: Anke Wassenaar en Hanne Siegersma
Schooljongens
1e prijs: St. Annaparochie: Chris Miedema, Silke Heinsma en Jesse Kroondijk
2e prijs: Wijnaldum: Roan Hooghiemstra en Sil van der Geest.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda