Fc Harlingen wint oefenwedstrijd van Oeverzwaluwen

Hoewel het weer nou niet bepaald uitnodigde om te voetballen, of langs de kant te staan, werd er door het eerste team van de fc Harlingen dinsdagavond geoefend. Gespeeld werd tegen Oeverzwaluwen, uitkomend in de 3e klasse A van het zaterdagvoetbal. Zij staan in hun klasse op de tweede plaats, een punt achter koploper Workum. Al met al werd het voor beide teams toch een nuttige oefenpartij en trainer Bennie Zeilmaker zei terecht: ?Je kunt beter een wedstrijd spelen met dit weer dan trainen, nu is iedereen volop bezig.? De andere trainer, Klaas Bouma voegde daaraan toe: ?We proberen de jongens te leren de concentratie gedurende een wedstrijd vast te houden. Ze moeten ook nu bij de les blijven.? Er ontbrak bij fc Harlingen een viertal basispelers door werk of blessures. En de vlaggenist van dienst was Albert Kalkhuis.

In het begin van de wedstrijd was het wat aftasten en het voetbal speelde zich veel af op het middenveld. Hier speelde Ralf van Hurck als verdedigende middenvelder en Sander Zeilmaker achter de twee spitsen Justin Attema en Kevin Jaarsma. Links op het middenveld speelde Lee-Roy Purvis en rechts Jorik Erents. Achterin speelde soeverein als laatste man Barry Hamstra, met Sjouke Bootsma als gedreven voorstopper en als backs rechts Sven Dijkstra en links Ane Schaap en op het doel Hessel Zuiderhof.
Na tien minuten het eerste gevaar voor het doel van de thuisclub, Hessel tikte de bal uit de bovenhoek tot corner. Deze corners zouden de gehele wedstrijd levensgevaarlijk zijn. Bij de tweede corner was het raak. De achterhoede lette even niet goed op en de gevaarlijke spits Wiebo Peterson scoorde eenvoudig de 0-1.Nog in dezelfde minuut kwam fc Harlingen op gelijke hoogte. Op links kwam Ane Schaap heel goed op, zette prima voor en Justin scoorde de gelijkmaker, 1-1. Tien minuten later gaf Kevin op links een goede voorzet en Sander kopte net over. Op een lange bal van Ralf leek Kevin te scoren, maar de bal ging voorlangs. In de 26e minuut kwam fc Harlingen op 2-1 door een bekeken doelpunt van Sander. Uit een vrije trap net buiten de zestien schoot Oeverzwaluwen op de paal. Vlak voor rust leek het 2-2 te worden door een misverstand met doelman Zuiderhof. Voor open doel schoot één van de spitsen van Oeverzwaluwen naast. In de 45e minuut moest Barry nog een bal vlak bij de eerste paal van de doellijn halen, rust 2-1.

Aan het begin van de tweede helft werden er door de trainers drie nieuwe spelers ingebracht, de a-junioren Nils Podt voor Ralf en Arjan Outhuyse voor Jorik en Frank Claasz Coockson voor Sven. In het begin van de tweede helft waren er kansen voor Kevin, maar hij had zijn vizier nog niet op scherp staan. Oeverzwaluwen werd wat sterker en was meer in balbezit . In de 75e minuut speelde Nils Podt met een steekpass Kevin vrij en deze scoorde beheerst de 3-1. De tegenstander probeerde nog wel de bakens te verzetten, maar schieten was niet hun sterkste punt. Toch was het weer Wiebo Peterson die vijf minuten voor het einde met een hard schot, wat Hessel enigszins verraste, de eindstand op 3-2 bracht.

Zondag speelt fc Harlingen de uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Leovardia. Bij een overwinning komt de Harlingen in het linker rijtje.