Fc Harlingen wint laatste wedstrijd

HARLINGEN - Het was prachtig weer, het gras was net gemaaid, dus was de geur op de Vierkantsdijk heerlijk, mede daarom moeten we wel degelijk blijven spelen op het groene gras. De belangen van beide teams waren ook niet meer aanwezig dus werd er een soort zomeravondpartij van gemaakt. Maar wel een partij waarbij de fc Harlingen goed voetbal speelde; de spelers wisten elkaar uitstekend te vinden.

Al in de negende minuut was daar er voorzet van Bram Wijbenga, die door een verdediger van Zwaagwesteinde in eigen doel werd gekopt; 1-0. Vijf minuten later een steekpassje van Jorik Erents op de goed spelende Justin Attema en hij scoorde voortreffelijk de 2-0. Harlingen kreeg meer kansen maar verknoeide daar nogal eens een paar van. Eén keer leek Zwaagwesteinde door te breken maar Andre Sopacua voorkwam een doelpunt met een mooie sliding.

Na twintig minuten een bal op maat van Niels Outhuyse op het hoofd van Justin Attema en hij kopte mooi raak; 3-0. Wat pa Theo Outhuyse het commentaar ontlokte van: wat oek een prachtige paskes van die Outhuyse niet je. En dat was ook zo. Harlingen bleef goed in positie spelen en bleef kansen creëren, maar och lieve vrede ze misten de mooiste kansen, te veel om op te noemen. Ja en toen kreeg je natuurlijk dat Jan Eisma een bal op doel knalde, als een volleerd duiker ging keeper Hessel Zuiderhof naar de bal maar helaas ging het leer tussen z’n arm en het lichaam door en daar kun je niks an doen maar ut wudde wel 3-1 vijf minuten voor de rust.

In de tweede helft kwam keeper Lolke Visser er in voor Hessel Zuiderhof. En Harlingen zette Zwaagwesteinde nog meer onder druk. Al snel rondde dan ook Stefan Adema een mooie aanval af maar helaas stond hij buitenspel. Fc Harlingen bleef goed spelen en een andere uitblinker was Lee-Roy Purvis. Hij nam een corner en in een mêlee van spelers wist wederom Justin Attema het doel te vinden; 4-1. Stefan Adema en Jorik Erents werden gewisseld voor Arjan Outhuyse en Robbin Regtop. Ook na de wissel strooide onder anderen Ralf van Hurck met mooie lange passes en een afstandsschot van Ralf kon maar net worden geblokt door de Zwaagwesteinder defensie.
In de 61e minuut een voorzet van Kevin Jaarsma en met het achterhoofd sloeg Justin Attema de bal in het doel; 5-1. Twee minuten later deed Zwaagwesteinde eindelijk wat terug. Tjalling v.d. Galiën kopte uit een corner netjes raak; 5-2. Harlingen bleef zich goed inzetten en vooral Niels Outhuyse werkte als een paard. Jammer dat de man volgend seizoen stopt, maar wel begrijpelijk. Leuk was het dat het jeugdige duo Justin Attema (19) en Arjan Outhuys (16) in de 73e minuut een mooie aanval opzetten en die werd ook goed afgerond door Arjan; 6-2. Het was nog wel jammer dat Niels Outhuyse, die dit seizoen nog niet had gescoord, zijn inzet tegen de paal zag belanden.

Het bleef bij 6-2 en dat was een mooie en verdiende overwinning voor een goed spelend fc Harlingen dat daarmee het seizoen keurig afsloot. Jammer is wel dat er na deze competitie vier man stoppen en wat anders gaan doen of lager gaan spelen. En die mannen zijn Bram Wijbenga, Lolke Visser, Andre Sopacua en Niels Outhuyse. Zij kregen na afloop alle vier een bos bloemen en een bedankje van het publiek. Vrijdagavond 22 mei is er nog een afscheidswedstrijd voor Niels Outhuyse, die jaren bij de rkvv Robur heeft gespeeld en ook nog een uitstapje naar Sneek maakte. Niels stelt zijn eigen team op en de tegenstander is nog niet bekend.