Voetbal

FC Harlingen VR2 trotse winnaar onderling toernooi

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdagmiddag had de vrouwenafdeling van FC Harlingen een onderling toernooi. De winterstop duurt voor de vrouwenafdeling wel heel lang, op 7 maart begint de competitie pas weer. De dames zijn al weer enige tijd in training voor de tweede competitiehelft en wilden wel even zien hoe ze er conditioneel voor stonden en of de trainingen in technisch en tactisch opzicht hun vruchten al beginnen af te werpen. Vandaar dit onderlinge toernooi.

Op dit moment heeft fc Harlingen drie zeventallen bij de dames en zij konden dus elkaars krachten eens even goed testen. Om 14.00 uur gingen ze van start met de wedstrijd VR1-VR3. In VR3 zitten allemaal jonge talenten die veel meer kunnen dan ze denken. En zij maakten het de dames van VR1 dan ook vrij lastig in de eerste partij, maar ondanks dat VR3 zeer goed partij gaf wist VR1 dit te winnen met 3-1. Daarna was het de beurt aan het oudste team van de damesafdeling van de fc Harlingen VR2. Deze dames van midden 20 tot 30+ variërend welke in de najaarsreeks ongeslagen kampioen in hun klasse waren geworden, wisten de partij tegen de tieners en begin twintigers van VR 1 gemakkelijk met 2-0 te winnen. Onder leiding van de zeer goed fluitende Willem-Jan Kimp en Klaas Bouma werd er leuk en goed gevoetbald.

Wie dacht dat het een gezellig ouwehoer toernooi was had het mis, want er werd met vlagen heel fel gevoetbald, want de onderlinge eer stond ook op het spel. En uiteindelijk waren het de ‘oude dames’ van VR 2 die er met de eer vandoor gingen door drie overwinningen te behalen en slechts een keer hun meerdere vonden in de jonkies van VR 3.

De uitslagen
VR1 - VR 3 3-1
VR1 – VR2 0-2
VR2 – VR3 0-2
VR1 – VR3 1-1
VR2 – VR1 4-0
VR2 – VR3 2-0

Stand
1e VR 2 9 punten 8 voor 2 tegen
2e VR 3 4 punten 4 voor 6 tegen
3e VR 1 4 punten 4 voor 8 tegen

Wie het leuk lijkt om te voetballen bij de dames van fc Harlingen is van harte welkom om een keertje te komen meetrainen. Er zijn op dit moment drie zeventallen die aan de competitie meedoen en ook is er nog een meisjes MC team dat in de competitie speelt. Ook voetballen er nog een aantal meiden in de E pupillen. De trainingen zijn geheel vrijblijvend gratis mee te doen.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda