Fc Harlingen VR1 vergeet punten mee te nemen uit Warga

Voor de dames van fc Harlingen VR1 stond zaterdag de uitwedstrijd tegen de dames van Warga VR1 op het programma. Door blessures en ziekte waren Astrid, Laura B., Ashley, Laura H. en Ingrid niet beschikbaar zodat er met maar twaalf dames werd afgereisd.

Door deze afwezige spelers moest er door coach Bouwhuis en zijn staf wat worden geschoven met de poppetjes en werd begonnen met Marissa op doel, achterste vier waren deze keer Marjan, Audrey, Sabine en Sjoukje. Op het middenveld begonnen Sascha, Deveny en Tracey en de voorhoede bestond uit Ilse, Marleen en Demi. Jessica begon als wisselspeelster deze keer.

De wedstrijd begon nogal lauw van beide kanten en het leek wel of de beide teams last hadden van de heerlijke temperatuur die over de mooie sportaccommodatie van Warga hing, want er was de eerste twintig minuten niet of nauwelijks een hoogtepunt waarvoor de weer trouw meegereisde VR1 aanhang op het puntje van hun stoel gingen zitten. In de 21e minuut was er dan eindelijk een moment waarvoor vriend en vijand opveerden, toen Audrey mee opkwam en vanaf twintig meter op de goal schoot, maar de bal trof de lat en voor er een andere VR1 speelster kon reageren op de rebound wist de keepster de bal te pakken. Drie minuten later leek Demi te gaan scoren, maar opnieuw wist de keeper van Warga te redden. Hierna kregen beide teams nog wel een aantal kansen, maar vooral door besluiteloosheid en te lang doorpielen met de bal leverde dit geen doelpunten op.
Na de rust opnieuw eenzelfde spelbeeld van twee ploegen die wel wilden, maar waar het om onverklaarbare wijze totaal niet liep. En de strijd om de bal zich daardoor voornamelijk op het middenveld afspeelde. Ook nu werden door de middenvelders, wanneer het duel werd gewonnen, de spitsen van beide teams regelmatig goed aangespeeld, maar opnieuw stond besluiteloosheid bij het afwerken doelpunten in de weg. Nadat Audrey zich had moeten laten vervangen na ongelukkig te zijn neergekomen op haar arm, waardoor na afloop een bezoek aan het ziekenhuis nodig was en dit haar een arm in het gips opleverde, leek de wedstrijd na het einde te kabbelen. En leken beide teams zich tevreden te stellen met een punt. Maar in de 82e minuut profiteerde Warga van een mislukte weggewerkte bal door een VR1 verdedigster, waardoor de weg naar Marissa open lag. Marissa pareerde de inzet in eerste instantie nog, maar moest in de rebound alsnog capituleren, 1-0. In de 86e minuut leek VR1 alsnog te gaan scoren maar het harde schot van Deveny werd door de keeper uit de kruising getikt. De minuten tikten weg en de VR1 dames probeerden het nog wel met wat wanhoopsschoten, maar de bal wilde er niet in. Zodat er met een toch enigszins onnodige nederlaag de thuisreis, na een overigens zeer sportief verlopen duel waarin respect voor de tegenstander bij beide teams hoog in het vaandel stond, moest worden aanvaard.
Volgende week opnieuw een uitwedstrijd voor de dames van VR1 en wel om 11.00 uur uit tegen WWS.