Fc Harlingen VR1 toont haar ware gezicht

Fc Harlingen VR1 speelde in en tegen Tzum VR2 en won met 0-8. Hier is het verslag, rechtstreeks vanuit het hoofdkwartier van fc Harlingen.

Een mooie dag om heerlijk te voetballen: zon en een klein beetje wind. fc Harlingen VR1 had vandaag de lastige return tegen Tzum uit, daar de thuiswedstrijd een beeld van een net-aan overwinning had, toen na zestig minuten voetbal de eindstand 2-0 voor VR1 was.  Vandaag geeft de uitslag een heel ander beeld en dat klopt: een eenvoudige overwinning welke door goed keeperswerk van de Tzum doelvrouwe niet hoger is uitgevallen, naast een technisch hoogstaande wedstrijd van fc Harlingen VR1 . In de 5e min al direct een gevaarlijke aanval en ook de eerste goede redding van de keepster van Tzum na een actie van Astrid. Inzet van Carmen na een lange rush met als maximaal resultaat een corner voor VR1. In de 9e min wordt het dan toch 0-1 door Astrid uit een snelle ingooi door Carmen. Marleen H. loopt in de 11e min van links achter naar rechts voor, als haar 'schoenen dat maar houden' dachten de aanwezige toeschouwers. Vooral het laatste geeft een beeld van de inzet weer van de fc Harlingen VR1. Zowel Nikki als Astrid krijgen kansen echter beiden vinden de keepster op hun pad. In de 19e maakt Astrid de 0-2 na enkele een-tweetjes met Angela, recht door het middenveld, een bevrijdend doelpunt en het ‘’samba-voetbal’’ kan beginnen. Hierna kansen voor Ilse, Marleen B, Astrid, Angela, Ilse en Lotte. De ruststand was 0-2 en de koffie werd smaakvol gedronken door de meegereisde supporters, 20 in totaal. Wat Hans Wessels, trainer fc Harlingen VR1, allemaal in de rust heeft gezegd blijft geheim want we gaan de tactische concepten natuurlijk niet prijsgeven. Na de rust startte fc Harlingen VR1 goed en werd er direct druk gezet op het doel van de tegenstandsters en in de 38ste scoorde Astrid uit een voorzet van Marleen B. 0-3. De 0-3 loopt in 20 minuten tijd uit naar 0-8. Nikki, Marleen H., Astrid, Angela en Carmen maken de eindstand. fc Harlingen VR1 heeft de drie punten weer in de pocket, geen tegendoelpunten door goed keepsterwerk van Deveny en staat VR1 nog steeds stevig op plaats twee. Meest opvallend aan deze wedstrijd was een opmerking van een vader, die enkele wedstrijden niet erbij heeft kunnen zijn: wat wordt er goed samen gevoetbald.  Hans Wessels, trainer van fc Harlingen VR1, hoort ook deze woorden en bevestigd het zeer positieve beeld: training wordt goed bezocht en de leer wordt in de wedstrijd uitgevoerd, chapeau. In het zonnetje glunderen de dames, de trainer, de begeleiders, de sponsor R. de Jong (schilderspecialist) en alle ouders/ vriendjes. fc Harlingen VR1 kan het weekend weer oppakken zo nodig met een traktatie van oliebollen, maar daar over de volgende keer meer.