Fc Harlingen VR1 sluit najaarsseizoen af met verdiende tweede pl

OUDEHASKE - Fc Harlingen heeft het team vv Oudehaske VR1 met 1-5 verslagen. Hiermee sluit VR1 van fc Harlingen de eerste helft van het seizoen af waarin eigenlijk slechts ??n wedstrijd minder is gespeeld; een grootse prestatie. Afgelopen zaterdag werd de afsluitende wedstrijd gespeeld en ook bij deze wedstrijd behaalde fc Harlingen haar drie wedstrijdpunten zoals verwacht en met een grandioze inbreng van MA1.

De wedstrijdtemperatuur was ijzig koud, het buitenstation gaf 3 graden aan, echter de gevoelstemperatuur zat onder het vriespunt. Gelukkig kon fc Harlingen VR1 zich warm voetballen of op de bank met een warme deken zitten. Hans, Walter en Ton stonden in de kou langs de lijn het team te coachen, wat af en toe leidde tot een ‘koude’ opmerking en met hen toch ongeveer dertig toeschouwers. Dit waren de normale randvoorwaarden nu het wedstrijdverloop.
In de zesde werd de score geopend na een ingooi van Demi op maat naar Astrid. Ilse en Sjoukje maakten ruimte voor de goal: een geplaatst schot van Astrid opent de score, 0-1. Daarna een fase waarbij Oudehaske ook meer de aanval zocht wat leidde tot de 1-1 in de negende door een hard afstandsschot met een vreemde stuit, onhoudbaar voor Marleen B.

Fc Harlingen VR1 kreeg hierna weer het overwicht met verschillende schoten op doel tot gevolg, van Astrid, Camilla, Kaylee en Mandy, echter zonder resultaat. De rust werd gebruikt om weer warm te worden, bekertje thee drinken en wat tactische tips van Hans te horen. De tweede helft startte fc Harlingen VR1 furieus en met frisse moed. Door de inzet van Lotte ontving Demi de bal, ze kon hard uithalen, helaas nu net naast. In de 36e minuut lukte het Astrid om het vijf metergebied binnen te lopen en via de paal (!) Ilse te bereiken die de bal rechts van de keepster onhoudbaar kon inschieten. Makkelijk doelpunt? Nou nee je moet én daar staan én alert reageren, wat Ilse dus deed. Twee minuten later viel de 1-3 al uit een driehoekje van Ilse naar Diana; die gaf een voorzet op maat zodat Astrid zo haar tweede goal kon maken: goed gevoetbald in dit driehoekje.
Hierna kwam een fase van kansen waarbij Demi hard twee keer over schoot. Verder een beetje onrust in het veld na een ongelukkige botsing. Zo werden de benen van fc Harlingen VR1 het doelwit en niet de bal. Een tactische wissel en ingrijpen door Hans had dit tot gevolg waarmee de rust weer kon terugkeren. In de 57e minuut een korte corner tussen Astrid en Sjoukje en de stand kwam op 1-4. Een stevig applaus voor Astrid met deze hattrick en terecht een publiekswissel. Was de koek op? Nou nee; even later op rand 16 een hard schot van Demi naar de lange hoek en het was 1-5, een bevestiging voor haar goede spel en tevens de eindstand.
En hoe ging het met Marleen B? Die had het behoorlijk koud gekregen deze wedstrijd daar zij na de tegentreffer nauwelijks meer op de proef werd gesteld. Dat kwam doordat Astrid, Camilla, Demi, Diana, Ilse, Kaylee, Lotte, Mandy en Sjoukje deze wedstrijd bijna alleen op de helft van de tegenstandsters voetbalden. Tevreden waren ook Hans, Walter, Ton en de meegereisde toeschouwers. Iedereen zocht snel de warmte van de kantine op.

Fc Harlingen VR1 staat stevig op plek twee in de poule en is klaar voor de tweede helft van de competitie. Zoals al in de vorige wedstrijdverslagen is beschreven wil VR1 doorgroeien naar de meest toonaangevende positie binnen Harlingen betreffende het meisjes- en vrouwenvoetbal. Fc Harlingen VR1 heeft deze toon gezet en zal samen met VR2, MA1 en MC1 deze ambitie gaan waarmaken en het is aan anderen deze ambitie te steunen en te volgen, met z’n allen gaat dit ongetwijfeld lukken. Wil je meer weten over het meisjes- en vrouwenvoetbal? Kijk dan op www.fc-harlingen.nl.

De 1-5 kwam van de voet van Demi die daarmee een prima wedstrijd bekroonde met een doelpunt.