Fc Harlingen VR1 sluit eerste seizoenshelft af met winst op CVO

Zaterdag 17 december moesten de dames van fc Harlingen VR1 voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft thuis spelen tegen het VR1 team van de voetbalvereniging CVO uit Vrouwenparochie. Dit was de eerste wedstrijd voor de VR1 dames na een zeer emotionele week bij de fc Harlingen en met name voor de familie Metz na het overlijden van hun zoontje Twan, waarin op begrijpelijke wijze niet werd gespeeld en getraind door de teams van de fc Harlingen.

Om hun respect aan Twan en de familie Metz te tonen was er door de dames en begeleiding van VR1 besloten om hier op een waardige manier bij stil te gaan staan, voor en tijdens de wedstrijd, waar tegenstander CVO VR1 dan ook op een zeer welwillende en respectvolle manier hun medewerking aan verleende.

De selectie van VR1 was bijna compleet voor deze wedstrijd, Astrid was afwezig deze wedstrijd en Laura H moest werken maar zij was voor haar werk eerst wel naar de fc Harlingen gekomen om bij het eerbetoon aan Twan aanwezig te zijn.
Doordat iedereen verder aanwezig was, moest trainer coach Catrinus Bouwhuis, met zijn staf een keuze maken en aldus werd besloten om met de volgende dames te starten, op doel Marissa de achterhoede werd gevormd door Sascha, Sabine, Audrey en Tracey op het middenveld was een plaatsje ingeruimd voor Ingrid, Deveny en Marleen en Ilse, Fleur en Demi vormden met zijn drieën de voorhoede.
Als wisselspeelsters begonnen deze keer Ashley, Sjoukje, Jessica en Laura de B en non playing captain MO13-1 speelster Gwen Metz completeerde de selectie deze middag.
Na de warming up gingen beide teams eerst weer naar binnen voor de laatste voorbereidingen, waarna onder leiding van arbiter WillemJan Kimp en zijn assistenten de beide teams met rouwbanden om de arm en witte ballonnen in de hand gezamenlijk het speelveld weer betraden. Waarna er na de toss een zeer respectvolle minuut stilte volgde van beide teams, arbitrage en het publiek, waarna de ballonnen werden opgelaten.

Na de aftrap was het voor het beide ploegen eerst elkaar wat aftasten zonder dat er echt kansen ontstonden voor beide teams. De eerste echte doelpoging was in de zesde minuut van Marleen maar haar schot ging net naast. Nadat het spel wat over en weer was gegaan legde scheidsrechter Kimp het spel in de achtste minuut stil en volgde er een minuut lang een ovationeel applaus van beide teams, arbitrage en het talrijke publiek om nogmaals hun respect aan Twan en de familie Metz te tonen en hun hiermee een steun in de rug te geven in deze moeilijke periode.
In een fase waarin VR1 een paar kansjes kreeg via Fleur, Demi en Ilse was het in de twaalfde minuut geheel tegen de verhouding in CVO dat de leiding nam. Na enkele slordig aangespeelde ballen op de rechterflank werd de bal niet goed op Marissa teruggespeeld en kreeg zij deze bal niet goed onder controle en kon een CVO speelster hiervan profiteren en de 0-1 aantekenen.
Maar de VR1 dames waren door deze domper niet uit het veld geslagen en zochten direct de aanval weer en nadat in de veertiende minuut Deveny de paal al had getroffen was het in de vijftiende minuut Marleen die goed doorging en voorzette op Fleur en deze liet de keepster met een schuiver kansloos 1-1.
Even later was het bijna weer raak toen in de achttiende minuut Demi goed voorzette op Fleur, maar haar inzet werd knap door de CVO keepster tot corner verwerkt.
Hierna golfde het spel wat op en neer waarbij de strijd zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde en de beide verdedigingen de aanvallen zonder al te veel moeite konden pareren en de keepsters aan beide zijden niet of nauwelijks in actie hoefden te komen.
In de 27e minuut was het Sascha die Ingrid goed aanspeelde en deze wist met een mooi steekpassje Ashley te bereiken en zij liet de CVO keepster opnieuw de gang naar het net maken en de 2-1 te scoren.
Het spelbeeld bleef hierna dat VR1 domineerde, maar dat het ook lastig was om door de compacte CVO verdediging te komen waarbij er ook rekening gehouden moest worden met de af en toe scherpe counters van CVO, maar deze werden door de VR1 verdedigsters Sascha, Sabine, Audrey en Tracey steeds goed gepareerd, zodat de rust aanbrak zonder dat er nog werd gescoord en konden de dames aan de warme thee en konden de weer massaal opgekomen trouwe supporters van VR1 zich in de kantine even opwarmen met een bakje koffie of een andere hartversterking.

De tweede helft liet een vanaf de aftrap aanvallend VR1 zien dat direct druk op de CVO verdediging zette en na al schoten van Ashley, Fleur en Demi te hebben verwerkt was het in de 53e minuut Tracey die Jessica goed aanspeelde, deze snelle buitenspeelster ging goed door en legde de bal terug op Fleur welke de bal voorzette op Ashley die dit kansje maar wat graag verzilverde en er 3-1 van maakte.
VR1 bleef goed doorgaan en kreeg nog wat kansjes via Demi en Jessica maar de bal wilde er niet in, aan de andere kant was het ook scherp blijven voor de fc Harlingen defensie op de CVO counters maar zij wisten dit goed op te lossen en anders was daar wel Marissa die attent haar doel verdedigde.
In de 64e minuut anticipeerde Audrey goed op een CVO counter en speelde Sabine aan, deze bracht de bal op en passte op Fleur, deze ging goed op snelheid door en oog in oog met de CVO keepster liet zij deze kansloos 4-1.
Nauwelijks twee minuten later konden de fc Harlingen VR1 speelsters, begeleiding en trouwe aanhang weer juichen toen Jessica Ingrid goed aanspeelde, deze ging goed door en zij liet met een droge knal de keepster opnieuw de bal uit het net halen 5-1.
Nadat eerst Audrey, de op één na oudste speelster van het veld, in de 71e minuut een lange rush van achteruit afgerond met een schot door de CVO keepster gepakt zag worden, waarna de lange weg terug naar de verdediging volgde, was het CVO dat enkele kansjes kreeg maar de VR1 verdediging loste dit weer goed op.
Het was in de 76e minuut Laura de B. die de bal goed op Ashley aanspeelde welke de bal in één keer doorspeelde op Ingrid en met een schitterend schot van zeker 25 meter in de kruising, liet de nestor van VR1 de keeper kansloos en werd het 6-1.
In de 82e minuut leek Sascha ook nog te scoren, maar de bal werd van de doellijn gewerkt door een CVO verdedigster. Hierna waren er van beide ploegen nog enkele speldenprikjes zonder dat er echt gevaar uit voort kwam en kabbelde de wedstrijd naar het einde, waarna de goed leidende scheidsrechter WillemJan Kimp er na exact negentig minuten spelen voor het einde van deze beladen maar zeer sportieve wedstrijd floot en namen de speelsters van beide teams na elkaar voor de sportieve wedstrijd te hebben bedankt afscheid van elkaar.
En dus konden de dames van VR1 na eerst een lekker warme douche te hebben genomen in de kantine nog even met hun begeleiders, sponsor Riekele de Jong en trouwe supporters nagenieten van de overwinning onder het genot van een hapje en een drankje.
De dames en begeleiding van fc Harlingen VR1 wensen al hun trouwe fans, sponsor R. de Jong, bestuur en leden van fc Harlingen, familieleden, vrienden en bekenden fijne kerstdagen en een sportief maar bovenal gezond 2017 toe.