Fc Harlingen VR1 pakt de draad weer op

De dames van fc Harlingen VR1 moesten na het toch wel enigszins teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Stiens VR3, nu opnieuw thuis spelen en wel tegen de dames van WWS VR1.

Op Mariska, Laura B. (beiden geblesseerd) Laura H en Deveny (beiden aan het werk) na, was de VR1 selectie compleet. Na wat plussen en minnen tegen elkaar te hebben weggestreept werd er door trainer/coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf besloten om deze wedstrijd als volgt te gaan starten: Op doel Marissa, de achterhoede werd gevormd door Sascha, Audrey, Sabine en Tracey; op het middenveld werden Marleen, Ingrid en Demi geposteerd en in de voorhoede stonden deze keer Ilse, Astrid en Ashley. Als wisselspelers begonnen Jessica, Sjoukje en Fleur.

Direct vanaf de aftrap nam VR1 het initiatief en na een paar vroege aanvallen die werden gestuit, was het in de derde minuut Ingrid die Marleen de diepte in stuurde, Marleen ging goed door en schoot de bal onder de uitkomende keeper door maar de bal ging helaas net naast het doel. VR1 bleef de druk op WWS hoog houden waardoor de gasten zich louter moesten beperken tot een spaarzame counter in deze fase van de wedstrijd.
In de elfde minuut was het Ashley die goed op snelheid doorging over de linkerkant en voorzette op Marleen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Marleen de bal knap binnen en was het 1-0 voor VR1.
Na dit doelpunt mocht WWS aftrappen en uit deze aftrap kwam de bal bij Tracey, zij speelde de bal goed door op Ashley welke op snelheid doorging maar werd ten koste van een corner door een WWS verdedigster afgestopt. Marleen belastte zich met deze corner maar de bal werd door de keeper buiten de zestien meter gewerkt, viel voor de voeten van de mee opgekomen rechtsachter Sascha die de bal ineens op de pantoffel nam en de keeper het nakijken gaf, 2-0.
VR1 bleef aandringen en had duidelijk een veldoverwicht en kreeg daardoor ook enkele mooie kansen, maar de inzetten van Astrid, Marleen, Demi, Ashley en Ilse werden door de WWS keeper en vaak met hulp van haar verdediging steeds weer onschadelijk gemaakt. Ook WWS kreeg via de counter nog wel een paar kansen maar de VR1 defensie stond steeds weer goed en wist dit vaak met een voetballende oplossing ongedaan te maken en anders was keepster Marissa weer attent onder de lat en wist zij het ontstane gevaar dan wel te keren.
In de 38e minuut was er een mooi opgezette aanval van VR1 toen de bal via Audrey en Ingrid bij Ilse kwam, deze speelde een verdediger uit en zette vanaf de rechtervleugel voor op Ashley en deze schoot de bal hard en hoog in de touwen en was het 3-0.
Na beide nog een paar kleine kansjes te hebben gehad was het tijd voor de welverdiende thee voor de dames en kon de weer in grote aantallen opgekomen schare trouwe fans van VR1 even genieten van een versnapering in de kantine.

De rust was nog maar nauwelijks voorbij toen de dames van VR1 en hun supporters in de 49e minuut weer konden juichen toen Tracey een pass van WWS onderschepte en Fleur aanspeelde, deze kapte een tegenstander uit en gaf een mooie dieptepass op Ashley. Zij ging goed op volle snelheid door en sneed de zestien meter in en schoot op de goal en via een verdedigster en de paal verdween de bal buiten bereik van de keeper in het net, 4-0.
De VR1 dames roken dat er mogelijk een hoge uitslag te behalen was en voerden de druk steeds meer op, maar schoten van Fleur, Demi, Jessica, Marleen, Astrid en Ashley die vaak na mooi opgezette aanvallen in positie werden gebracht gingen net naast of over of werden soms met kunst en vliegwerk door de WWS keepster of verdediging onschadelijk gemaakt.
Ook fc Harlingen verdedigsters en middenvelders bemoeiden zich steeds meer en meer met de aanval en schoven steeds verder door tot ver over de middenlijn en probeerden het met schoten uit de tweede lijn van Audrey, Sabine, Ingrid en Sascha, maar ook deze inzetten wisten helaas nog geen doel te treffen.
Doordat VR1 steeds meer de druk opvoerde en ver opdrong richting het WWS doel kreeg WWS af en toe de ruimte voor een felle counter, maar deze werden meestal goed door Audrey, Sjoukje en Tracey, die steeds attent als slot op de deur achterbleven, onschadelijk gemaakt en anders toonde keepster Marissa zich we weer een betrouwbaar sluitstuk tussen de palen deze middag.
Nadat ook Jessica, Demi en Ashley nog een keer net naast had geschoten of hun schot door de keepster zagen gekeerd, was het inmiddels al in de 89e minuut toen een mooie aanval tussen Fleur en Jessica ten koste van een corner door de WWS verdediging werd afgestopt. Astrid belastte zich met deze corner en zij schoot de bal onhoudbaar over alles en iedereen heen bij de tweede paal ineens in het doel en was het 5-0.
Na de aftrap van deze goal vond scheidsrechter Evan van Sertima, die goed floot, het genoeg in de 90e minuut en was VR1 na een als collectief goed gespeelde wedstrijd weer drie punten rijker en zetelde het zich door deze overwinning op de derde plaats op de ranglijst.
En dus konden de dames van fc Harlingen VR1 van sponsor R. de Jong, de schilderspecialist na de warme douche en een gezellige nazit met zijn allen gaan genieten van de overwinning. Daarna konden zij zich opmaken voor de zeer geslaagde en wel heel erg gezellige Sinterklaasavond met het complete team in de kantine van fc Harlingen, waarbij de teamspirit en saamhorigheid op deze pakjesavond van deze fantastische groep dames en meisjes nog eens overduidelijk bleek.