Fc Harlingen VR1 onnodig hard onderuit

Het eerste damesteam van de fc Harlingen moest afgelopen zaterdag als de trotse nummer twee van de ranglijst thuis spelen tegen de dames van de FC Birdaard/Wardy/Marrum combinatie, welke tot dan op de vierde plaats van de ranglijst stonden met ook slechts ??n verliespartij.

Door blessures waren Marissa en Laura B. niet beschikbaar en Ashley en Mariska ontbraken door schoolreis en werk, maar verder konden coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf over een fitte selectie beschikken. Direct vanaf de aftrap zocht VR1 de aanval en kreeg enkele kansen maar hier werd te slordig mee omgegaan zodat dit niets opleverde. In de vierde minuut was het wederom VR1 dat in scoringspositie kwam maar door besluiteloosheid en te lang doorbreien werd er balverlies geleden en plaatste FC BWM een vlijmscherpe counter waarop VR1 geen antwoord had en was het 0-1.

Twee minuten later was het opnieuw FC BWM dat van balverlies in het rechterverdedigingsblok van VR1 profiteerde en er opnieuw gevaarlijk uitkwam en deze aanval afrondde met een loeihard schot op de lat, in de rebound schoot de FC BWM spits opnieuw hard in maar keepster Marleen wist gelukkig ten koste van een corner redding te brengen. VR1 leek hierna wakker te zijn geschud en ging wat compacter spelen zodat de gevaarlijke counters wat beter konden worden beantwoord en langzaam maar zeker bouwde VR1 weer een veldoverwicht op. De verdedigsters Sascha, Audrey, Sabine en Tracey wisten geholpen door de middenvelders Deveny, Ingrid en Laura H. de FC BWM aanvallers af te stoppen en anders was Marleen wel steeds attent om gevaar te voorkomen. Ook de aanvallers Fleur, Astrid en Ilse kregen voldoende aanvoer van ballen, maar de FC BWM verdediging zat er boven op zodat zij steeds snel moesten handelen. Af en toe viel er toch wel een gaatje in de verdediging van de gasten en kwam er de gewenste ruimte maar deze werd niet altijd goed genoeg benut door de VR1 spitsen omdat de juiste richting ontbrak. In de 14e minuut was het laatste dame Audrey die in een rush van achteruit de aanval zocht en dit afrondde met een schot maar de bal ging helaas centimeters naast het doel. Nadat VR1 enkele malen dicht bij een doelpunt was geweest door schoten van Ingrid op aangeven van Laura en Deveny op een pass van Ilse, welke beide maar net door de keeper werden gepakt en ook FC BWM een paar kleine kansjes had gehad, was het in de 21e minuut dan eindelijk loon naar werken voor VR1 toen de bal via Tracey en Ingrid bij Laura kwam, deze zette goed voor op Fleur en met een schot vanaf de rand 16 meter trok zij de stand weer gelijk 1-1.
De fc Harlingen dames kregen het idee dat er meer inzat en voerden de druk op maar schoten van Astrid en Fleur misten de kracht en precisie om gevaarlijk te worden. In de 38e minuut kreeg FC BWM een corner en hieruit werd de bal uit een scrimmage voor het doel achter de kansloze Marleen in het net gewerkt en stond VR1 onnodig met 1-2 achter.
Maar de gifbeker was nog niet leeg want in de 42e minuut was het fc Harlingen VR 1 dat de tegenstander zover terug drong, dat zelfs de verdedigsters van VR1 op of over de middenlijn stonden, maar schot na schot van de Harlinger dames smoorde in de FC BWM verdediging en in een ultieme poging om rust te krijgen werd de bal naar voren gerost op de scherp staande spits van de gasten, deze wist Audrey -welke nog wel alles uit de kast haalde om haar terug te halen- te passeren en oog in oog met Marleen liet zij deze kansloos 1-3.

Na de rust probeerde VR1 door direct de aanval te zoeken de bakens te verzetten, maar er werd opnieuw te slordig met de geboden kansen om gegaan zodat de FC BWM verdediging dit gevaar steeds weer wist op te lossen. De dames van FC BWM konden door het hebben van deze mooie 1-3 voorsprong rustig achterover hangen en op de counter loeren wetende dat VR1 wanneer het nog wat wilde, de aanval moest zoeken. En in de 60e minuut was het uit counter dat de FC BWM dames een corner kregen en hieruit wisten zij te gemakkelijk te scoren en de 1-4 op het scorebord te zetten.
Maar de VR1 dames wilden zich nog niet gewonnen geven en bleven het proberen, maar schoten van Demi, Ilse en Jessica gingen net naast. In de 76e minuut was er een mooie aanval van VR1 via Demi en Jessica waaruit de bal bij Fleur kwam, deze haalde van zeker 25 meter hard uit en liet de keeper kansloos 2-4.
Twee minuten later ging Fleur opnieuw goed door, maar oog in oog met de keeper schoot zij de bal net naast. De Harlinger dames gingen er weer in geloven en in de 80e minuut was het Tracey die de bal over de voor haar doel staande keepster schoot maar deze net naast het doel zag belanden. VR1 bleef gaan en in de 81e minuut ging Fleur opnieuw alleen op de keepster af, maar haar inzet werd door de keeper gepakt en hier had mogelijk meer ingezeten als de bal breed op de mee opgekomen Demi en Jessica was gespeeld.
De Harlinger dames verdienden in deze fase zeker een derde treffer en wanneer deze was gevallen had een gelijkspel er mogelijk ook nog wel ingezeten, maar helaas ging de bal er niet in en dan gebeurd dat waar je op kan wachten. Dat de tegenstander van de geboden ruimte profiteert en hieruit nog twee keer weet te scoren zodat de uitslag uiteindelijk op 2-6 word bepaald. Als de goed leidende scheidsrechter Marcel Touwslager na 90 minuten spelen voor de laatste keer in deze wedstrijd fluit en de meeste van de VR1 meiden hierna teleurgesteld elkaar op het veld opzoeken om na dit verlies elkaar weer proberen op te beuren want winnen en verliezen doe je als team.
Coach Bouwhuis heeft dus weer wat huiswerk meegekregen zoals hij het zelf verwoordde want naast een aantal lichtpunten zagen hij en zijn staf toch ook weer dingen waar zij niet tevreden over waren en met deze in het achterhoofd wacht volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Frisia.