Fc Harlingen VR 1 niet opgewassen tegen BWM VR 1

Zaterdag 1 april moest het eerste vrouwenteam van de fc Harlingen uit spelen tegen de dames van de B(irdaard) W(ardy) M(arrum) combinatie. Fc Harlingen VR 1 was niet opgewassen tegen BWM VR 1. VR 1 was voor deze wedstrijd zeer gehavend, want er waren nogal wat dames afwezig: Astrid , Laura B., Ilse en Fleur allen geblesseerd en Deveny en Sjoukje waren afwezig deze dag. Leidster Bianca Kimp lag ziek op bed. Hierdoor kom met maar twaalf dames worden afgereisd naar Ferwert , waar de wedstrijd op een hobbelig achterafgelegen bijveld van de v.v. Wardy werd gespeeld.

Coach Catrinus Bouwhuis en zijn assistent Dirk Hiemstra waren door al deze afwezigen even aan het puzzelen geweest en kwamen met de volgende opstelling. Op doel Marissa, achter Sascha, Audrey en Marjan, op het middenveld Jessica, Ingrid, Tracey en Laura H. en de voorhoede werd gevormd door Ashley, Marleen en Demi. Sabine begon als wisselspeler deze keer, maar zij was pas vlak voor het vertrek weer in Harlingen na een reis van nacht en morgen uit Engeland.

BWM liet al direct zijn dat zij op de lange bal gingen spelen en met 3 razendsnelle spitsen en doorkomende middenvelders werden zij al in de 2e minuut zeer gevaarlijk, maar Marissa redde goed. Nadat BWM weer dicht bij een doelpunt was in de 12e minuut, maar de bal gelukkig voor de VR 1 via de onderkant van de lat aan de goede kant van de doellijn viel, besloot trainer Bouwhuis de zaak weer om te zetten en terug te schakelen naar vier verdedigers, en Tracey ging linksachter spelen, zodat er met vier verdedigers in ieder geval voor rugdekking kon worden gegeven.
De VR 1 dames kwamen er wel regelmatig uit en wisten dan ook een aan speldenprikken te geven aan de BWM defensie, met schoten van Ashley, Demi en Marleen, maar de keepster wist dit steeds te pareren. In de 19e minuut was er knappe aanval via Tracey, Laura en Ingrid die Ashley goed aanspeelde, maar voordat deze wat kon doen met de bal werd er een overtreding op haar gemaakt. Demi belastte zich met deze vrije trap en van zeker 20 meter schoot zij de bal onhoudbaar binnen, 0-1.
BWM was hier toch wel enigszins door van slag en was even zoekende hoe ze deze domper moesten verwerken. En nadat beide ploegen nog enkele kleine kansjes hadden gehad, was het in de 27e minuut billenknijpen voor de weer trouw meegereisde VR 1 supporters toen hun snelle spits alleen op Marissa afging, maar deze redde zeer goed door uit haar doel te komen en zich op de bal te werpen.
Vijf minuten later was de Harlinger doelvrouw opnieuw goed op haar plaats toen zij weer in een één op één-situatie als winnaar naar voren kwam. Hierna voerde BWM de druk verder op en pakten donkere wolken zich samen boven het veld en terwijl de toeschouwers wegvluchten voor de regen die met bakken uit de lucht viel was het in de 38e minuut BWM dat de gelijkmaker scoorde. VR 1 probeerde hierna de bal in de ploeg te houden en dan met een counter gevaarlijk te worden en zo de rust te halen. Maar dit pakte helaas anders uit, want in de 42e minuut wist BWM een pass van VR 1 te onderscheppen en razendsnel te counteren en in deze één op één-situatie moest Marissa wel capituleren, 2-1. En in de slotseconden van de eerste helft wist BWM zelfs nog de 3-1 te scoren.

Na de rust was het op het door de regen inmiddels loodzwaar geworden veld BWM dat er direct vol in ging en in de 48e minuut scoorden zij de 4-1. Hierna kwamen de VR 1 dames wel weer iets beter in de wedstrijd en kregen de Harlinger dames kansjes via Jessica, Marleen, Ashley, Laura, Demi en Marleen, maar het fysiek sterke verdedigingsblok van BWM was bijna niet te doordringen en zij wisten deze aanvallen dan ook steeds weer onschadelijk te maken.
Doordat de bal uit de gestrande VR 1 aanval direct weer naar voren werd geschoten en de snelle spitsen en doorkomende middenvelders werden gelanceerd, hadden de Harlinger verdedigsters Sascha, Sabine, Audrey, Tracey en Marjan de handen vol aan de snelle spitsen, waarbij gelukkig ook nog menigmaal de duels werden gewonnen.
Het VR 1 middenveld met Ingrid, Laura en Jessica sleepte en zwoegde en probeerde voor en achter steun te geven, maar langzaam maar zeker verdwenen de krachten bij de VR 1 dames en kwamen er meer en meer pijntjes en blessures waardoor de hiervoor gewisselde dames nauwelijks weer op krachten konden komen omdat zij al weer te snel terug in het veld moesten terwijl de tegenstander met 5 wisselspeelsters zat en dat was ook echt wel nodig in deze slijtageslag, waarbij de bal van voor naar achter en weer terug ging en dat ook nog op een loodzwaar veld.
In de 61e minuut wist BWM, opnieuw uit een snelle aanval, de 5-1 te scoren. En in de 71e minuut was het opnieuw raak toen een uittrap van Marissa door de spits werd onderschept en deze de bal direct op het vrijwel verlaten doel schoot 6-1. De resterende speeltijd had hierna net zo goed op papier kunnen worden afgedaan, BWM geloofde het wel en het leeg gespeelde VR 1 was niet meer bij machte om de stand draaglijker te maken.
Een wedstrijd om gauw te vergeten dus en toch een complimentje voor de VR 1 speelsters, want er werd gestreden voor elke meter grond en ook de duels werden aangegaan, maar helaas moet je af en toe je meerdere erkennen in de tegenstander.
Zaterdag 8 april nieuwe rondes nieuwe kansen als de dames van St. Annaparochie op bezoek komen op het eigen Sportpark Vierkantsdijk.