Fc Harlingen verliest ver in blessuretijd op Ameland

NES Geel Wit heeft met 3-2 gewonnen van fc Harlingen. De beslissing ?viel pas in de derde minuut van de blessuretijd. ?In de eerste helft was het spel niet groots van beide kanten.

Een mogelijkheid was er na een kwartier voor Sander Hekkelman, maar keeper Lolke Visser verwerkte de bal tot hoekschop. Uit deze situatie kwam de bal uiteindelijk weer bij Sander Hekkelman, die naast kopte.?Rond de dertigste minuut kreeg Harlingen twee keer geel voor overtredingen. De tweede, van Sjouke Bootsma, was op de rand van de zestien. Lars Brouwer belastte zich met de vrije schop en schoot net over.?Ook Bente Bonthuis kreeg voor de rust nog een kans; in de 37-ste minuut ondernam hij een solo die eindigde met een schot voorlangs.

Het eerste kwartier na de rust was voor fc Harlingen. Vlak na de rust leek Barry Hamstra de score te openen, maar het uitgestoken been van Johan Kolk voorkwam een treffer. In de 54-ste minuut werkte Sjouke Bootsma de bal over het doel na een vrije schop en een minuut later schoot Kevin Jaarsma net naast. In de 62-ste minuut bereikte Lars Brouwer met een lange bal Bente Bonthuis in een veelbelovende positie. Hij verspeelde de bal echter en in de tegenstoot kwam de bal op de rechtervleugel van Harlingen. De bal werd voor het doel geslingerd en bij de tweede paal stond Barry Hamstra klaar om in te koppen: 0-1.

Het antwoord van Geel Wit kwam snel. Nog geen twee minuten later kwam het leer op de voet van Christian Molenaar en met een diagonaal schot liet hij de doelman kansloos: 1-1.?Vervolgens kreeg Geel Wit drie  kansen op een rij om op voorsprong te komen, maar Bente Bonthuis, Christian Molenaar en Lars Brouwer stuitten allemaal op de uitstekende doelman Lolke Visser. Die moest zich in de 80ste minuut laten vervangen toen hij ongelukkig terecht kwam bij zijn poging om een schot van Lukas Mollema te keren. Daarin slaagde hij niet en zo trof de bal doel: 2-1.?
Lang duurde de voorsprong niet, want vijf minuten later gingen enkele spelers van Geel Wit gruwelijk in de fout bij het uitverdedigen, wat werd afgestraft door Sjouke Bootsma. Even later mocht Geel Wit van geluk spreken dat Lee-Roy Purvis de bal over het doel werkte. Ver in blessuretijd ging de winst alsnog naar de Amelanders. Met een lange bal bereikte Mark Molenaar Bente Bonthuis. Die stoomde op en schoof beheerst de bal onder reserve-doelman Evan van Sertima door voor de 3-2.