Fc Harlingen ruim langs Blauwhuis

In de tweede bekerwedstrijd moest fc Harlingen aantreden tegen het twee klasses lager spelende Blauwhuis, getraind opnieuw door Bennie Zeilmaker. In een niet zo'n geweldige wedstrijd was fc Harlingen de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar scoorde veel te weinig.

Dat het maar 4-0 werd was te wijten aan het onbenut laten van vele kansen en door uitstekend keeperswerk van de jeugdige Blauwhuis doelman Jimte Bootsma, De thuisclub speelde eerst met de wind in de rug en die wind speelde de gehele wedstrijd beide teams wel parten. Veel passes waren te hard en onzuiver.

In de tiende minuut werd fc Harlingen echt gevaarlijk. Een mooie vrije trap van Ane Schaap, deze middag goed op dreef, werd door een verdediger uit het doel gekopt toen de doelman al geslagen was. Even later kopte Sander Zeilmaker goed in maar in een reflex stompte doelman Bootsma de bal uit het doel en dat zou deze middag niet zijn laatste redding zijn. Sander kwam binnen de zestien en werd vakkundig neergelegd en de scheids kon niet anders dan een penalty geven, maar hij legde de bal op de rand zestien. Sjouke Bootsma schoot de vrije trap ver over. Het was deze middag eenrichtingverkeer. Ondanks het soms te hard ingrijpen van de gasten, waar de scheids niet voor floot, kwamen er kansen zat. Vooral Sander had deze middag bij de afronding geen geluk. Toch zou fc Harlingen door een penalty de leiding nemen na een klein half uur. Weer werd Sander in het strafschopgebied neergelegd en de scheids moest nu wel een strafschop geven. Arjan Outhuyse schoot de bal onberispelijk binnen, 1-0. Patrick van de Waard kreeg ook nog een mooie kans om te scoren en een kopbal van Jorge Pires werd ook van de lijn gehaald. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het toch nog 2-0 door een laag ingeschoten bal van Ane Schaap.
Niels Vlottes was na de rust de vervanger van Jorge Pires. Het spel bleef ook in de tweede helft hetzelfde, een veel sterker fc Harlingen en een stevig verdedigend Blauwhuis. Er kwamen vele corners en met kunst en vliegwerk wist Blauwhuis fc Harlingen het scoren te beletten, de bal wilde er niet in. De gasten werden nog één keer gevaarlijk toen de scheidsrechter om onbegrijpelijke reden hen een vrije trap op de rand van zestien gaf. De bal verdween net over. In de 65e minuut werd Marco Zeilmaker vervangen door de jeugdige Remko Zandberg, die een prima invalbeurt had en bijna nog scoorde ook. Zijn goed genomen corners waren steeds gevaarlijk. Fc Harlingen zette diverse goede aanvallen op, maar de afronding ontbrak steeds. In de 80e minuut was het Arjan die met een prachtig schot vanaf rechts de stand op 3-0 bracht. Een prachtige bal van Sjouke van achter uit over de verdediging op de sprintende Ane werd door deze prima afgerond en zo werd de stand 4-0 en dat zou ook de eindstand zijn.
Opstelling fc Harlingen: doel: Vincent van der Werf, achter: Marco Zeilmaker (Remko Zandberg), Sjouke Bootsma, André Sopacua, Frank Claasz Coockson, midden: Arjan Outhuyse, Patrick van de Waard, Nils Podt, Ane Schaap en voor: Jorge Pires (Niels Vlottes), Sander Zeilmaker.