Fc Harlingen reist af naar Trynwalden

Voor aanstaande zondag staat er voor fc Harlingen in de reguliere competitie het laatste uitduel op het programma en wel in Oenkerk tegen vc Trynwalden.

Trynwalden die momenteel op de nummer zes in deze competitie staat, wist de laatste twee duels te winnen. En de laatste keer was bij Akkrum uit (0-1). Net als bij een aantal andere clubs viel de uiteindelijke beslissende overwinning in de extra speeltijd.

Fc Harlingen pakte in het laatste duel in en tegen Drachten de volle winst. Het was één van de cruciale wedstrijden voor fc Harlingen om de nacompetitie te ontlopen. Door die winst op Drachten komt het directe behoud van het derdeklasserschap dichtbij. Drachten voetbalde beter, combineerde beter, maar tot de 16-meter en dan wist men het niet meer. Barry scoorde de 0-1 en met die stand gingen ze toen ook de rust in. Maar in de tweede helft scoorde Barry wederom en bracht de stand op 0-2. Tot in de blessuretijd bleef het 0-2 totdat er in de 93e minuut gescoord werd door Drachten, uit een vrije trap rand zestien. Uiteindelijk werd er toch door Harlingen gewonnen met 1-2.
Het thuisduel tegen vc Trynwalden eerder deze competitie wist Harlingen doelpuntrijk af te sluiten. Het werd toen werd het 5-2 door goals van de tegenstander, Barrie Hamstra, Kevin Jaarsma (2x) en Jorge Perez. En met deze overwinning ging fc Harlingen 1 de winterstop in.
Voor komende zondag hoopt Harlingen zeker weer punten mee te nemen naar Harlingen. En dan kunnen de mannen zich op gaan maken voor de laatste twee thuiswedstrijden en wel tegen Friesland 1 op 1 mei en Leovardia op 15 mei.
Het duel zondag begint om 14.00 uur op sportpark Keatsjemuoilan en zal onder leiding staan van scheidsrechter J. Bosch.