Voetbal

Fc Harlingen reist af naar Leovardia

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zondag staat er voor fc Harlingen het laatste uitduel van deze competitie op het programma, tegenstander is sc Leovardia. Voor fc Harlingen is het seizoen klaar. Het is veilig en ook nacompetitie voor eventueel promotie zit er niet meer in.

Voor Leovardia wordt het een ander verhaal. De ploeg uit Leeuwarden staat op plek 10 met 29 punten. En gezien de resultaten van de ploegen daaronder kunnen de Leeuwarders nog in de nacompetitie belanden voor lijfsbehoud of degradatie. Want 2 ploegen degraderen rechtstreeks en de nummers 11 en 12 spelen nacompetitie. Afgelopen zondag ging Leovardia fors onderuit, met 1-5, tegen de mogelijke kampioen Lemmer. Fc Harlingen wist op de feestelijke zondag helaas niet te winnen tegen Nicator (2 -3). Beide teams staan nu zondag tegen over elkaar op sportpark het kalverdijkje. Leovardia zal er alles aan gaan doen om niet verder af te zakken en fc Harlingen zal voor de 3 punten gaan om dit toch wel mooie eerste seizoen als nieuwe vereniging wat extra glans te geven.

De prognose voor aankomende zondag wordt deze week gedaan door Ingrid Hoekstra. Ingrid is 40 jaar geleden geboren in Harlingen. Ingrid is 1 van de stuwende krachten achter de dames tak van de fc Harlingen. Zelf heeft ze voor zowel RKVV Robur als VV Harlingen gespeeld, dit altijd als betrouwbare voorstopper en nu bij fc Harlingen VR2 staat ze centraal op het middenveld waar ze nog steeds veel kilometers moet maken zoals ze zelf aangeeft (misschien is dit een hint aan haar teamgenoten). Hiernaast is ze ook nog als trainster actief binnen fc Harlingen.

Ze traint twee maal in de week de dames 1 en haar ambitie is om gezamenlijk de damestak van fc Harlingen in de toekomst naar een hoger niveau te brengen. Buiten dit om is zij een echte duizendpoot binnen de vereniging. Over de prognose voor aanstaande zondag twijfelt ze niet lang. Friesland is niet opgewassen tegen Lemmer en ook de achtervolger van Lemmer, DTD gaat geen fout maken tegen Oerterp. Drachten tegen Geel Wit wordt een gelijkspelletje verwacht ze. Oosterlittens pakt zijn laatste strohalm tegen FFS en Harkema Opeinde gaat voor een stuntje zorgen door van Zwaagwesteinde te winnen. Trynwalden red het niet tegen Nicator en als laatste de wedstrijd van fc Harlingen tegen Leovardia. Makkelijk wordt het niet zegt ze maar fc Harlingen gaat er toch met de winst vandoor uit Leeuwarden.

SC Friesland 1 - VV Lemmer 1 2
Drachten 1 - Geel Wit 1 3
Zwaagwesteinde 1 - Harkema Opeinde 1 2
Oosterlittens 1 – FFS 1 1
Leovardia 1 - fc Harlingen 1 2
Trynwalden 1 – Nicator 1 2
DTD 1 - Oerterp 1 1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda