Voetbal

Fc Harlingen reist af naar Ameland

Door Jeroen Pietersma
Vorige week was het al met al een wat teleurstellend resultaat en fc Harlingen had zeker meer verdiend. De ploeg heeft met zijn allen hard gevochten voor een beter resultaat en ooit zal die inzet beloond moeten worden. En na het onterechte verlies van afgelopen zondag tegen koploper Friesland, wacht voor zondag een lastig uitduel op Ameland tegen Geel Wit, de nummer drie op de ranglijst.

De ploeg van Frans á Nijehold draait prima mee bovenin en heeft drie punten minder dan de koploper. Vorige week kwam Geel Wit al snel op voorsprong bij Franeker door Luc Metz (één van de vijf Metzen binnen de selectie) maar uiteindelijk wisten de Franekers ook nog te scoren en zo werden de punten verdeeld (1-1). Geel Wit heeft dit seizoen op eigen veld nog geen punt verloren, alle thuisduels werden tot nu toe gewonnen. Alleen uit bij sc Bolsward gingen de Amelanders over de knie. Daar werd het 4-0.

Nu is Geel Wit een geduchte tegenstander en fc Harlingen heeft ook nog geen overwinning op Ameland kunnen behalen. In de vorige ontmoetingen werd het vorig seizoen 2-2 en het jaar daar voor 3-2. Maar met de inzet van de Harlingers van afgelopen zondag zullen er zeker mogelijkheden zijn om stiekem drie puntjes mee naar huis te kunnen nemen.
Het duel op Ameland begint om 14.00 uur op Sportpark Nes - Buren.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda