Voetbal

Fc Harlingen: Pupil van de Week

Door Jeroen Pietersma
Zondag 22 februari speelt het eerste elftal van de fc Harlingen thuis tegen LVV Friesland 1. Voor de pupil van de week is het al een hele belevenis, de bespreking van het eerste elftal meemaken, omkleden in dezelfde kleedkamer als de spelers, aan de warming-up meedoen.

En dan als de wedstrijd gaat beginnen samen met de scheidsrechter en met de wedstrijdbal onder je arm het veld oplopen gevolgd door de spelers van de beide elftallen. Na de toss mag je dan ook nog de aftrap verrichten en met de bal aan je voet naar het doel van de tegenstander dribbelen om daar in het vijandelijke doel  te scoren en de keeper te laten vissen. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan mag je ook nog samen met de trainer, leider, verzorger en de wisselspelers van de fc Harlingen vanuit de dug-out de wedstrijd volgen.

Het is dus allemaal erg spannend voor de pupil van de week. Maar voor de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Friesland, Lasse Douwsma, is het wel een hele bijzondere wedstrijd want zijn vader Chris Douwsma is de trainer van de LVV Friesland. Chris Douwsma is oud-speler van de RKVV Robur en vorig seizoen was hij nog hoofdtrainer van de RKVV Robur. Nu speelt hij in het 4e elftal van de fc Harlingen. Het wordt voor Lasse dus lastig kiezen deze wedstrijd. Hierbij zijn verhaal.
 
Hallo, ik ben Lasse Douwsma en ik zit in groep 3 van het Baken. Ik voetbal bij fc Harlingen in F3 en vind dat erg leuk en Evan is mijn trainer maar Age en Ricardo zijn er ook vaak. Ik speel op het middenveld en moet overal zijn waar de bal is. En heb al vier doelpunten gemaakt dit seizoen. Mijn vader Chris voetbalt ook bij fc Harlingen in het vierde elftal en vorig jaar was hij nog de trainer van Robur en mijn Ome Jelle Helvrich was de leider. Ook mijn zus Tessa heeft bij Robur gevoetbald. Ik vind onze nieuwe tenuekleuren erg cool. Mijn vader is trainer van LVV Friesland en dat is wel grappig en ik zou het ook heel erg leuk vinden om een doelpunt tegen papa te maken. Ik vind het erg spannend maar gelukkig ken ik wel een paar jongens van de fc Harlingen. Bram en Niels voetbalden vroeger ook met mijn vader.
De beste club van Nederland is Ajax en Lasse Schone is de beste speler. Ik denk niet dat ik zo goed als hem ga worden later. Ook vind ik spelen op de PS4 erg leuk en GTA en The Hobbits zijn mijn favoriete spellen. Later wil ik graag spion worden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda