Voetbal

Fc Harlingen ontvangt vv Drachten

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag was fc Harlingen vrij van competitie en kon het rustig achterover leunend zien hoe de ploegen die onder de Harlingers staan alle drie verloren en dat is natuurlijk gunstig. Maar om er nu optimaal van te kunnen profiteren, moet er komende zondag op eigen veld worden gewonnen van vv Drachten.

De huidige nummer drie Drachten verloor vorige week nipt met 1-2 van vv Oerterp en die ploeg kan de kampioensvlag bijna uit de kast gaan halen. Maar ondanks de nederlaag kan Drachten ook nog in aanmerking komen voor nacompetitie om eventueel nog te kunnen promoveren.

Maar als we de stand van de tweede periode gaan bekijken staat fc Harlingen er iets beter voor en als er wordt gewonnen zondag dan wordt de tweede plaats verstevigd. En mocht Oerterp, dat eerste staat in deze periode, kampioen worden dan zou het zo maar kunnen dat de nummer twee de periode krijgt en dat is dus op dit moment fc Harlingen.
Vorig seizoen onder koude en natte omstandigheden was fc Harlingen heer en meester en won het met maar liefst 5-0 van Drachten. Nu aanstaande zondag kunnen we ongetwijfeld onder het genot van de lentezon gaan kijken naar een boeiend duel in deze 3e klasse A en hopen we dat er weer drie punten kunnen worden bijgeschreven.
De wedstrijd fc Harlingen-vv Drachten begint om 14.00 uur en wordt gesponsord door Jelsma en Koelma advocaten te Harlingen. Voorafgaande aan deze wedstrijd zal er eerst nog een minuut stilte gehouden worden ter nagedachtenis aan Bertus Nieuwenburg.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda