Voetbal

Fc Harlingen ontvangt vv Drachten

Door Jeroen Pietersma
Er zit een stijgende lijn in bij fc Harlingen en dat is mooi om te horen ?n te zien. Als we nu naar de huidige stand kijken is fc Harlingen geklommen naar de 8e plaats. Dat komt natuurlijk door de 2 overwinningen op een rij, en na de zwaarbevochten 3-4 zege in en tegen Akkrum staat er voor aanstaande zondag een thuisduel op het programma. De tegenstander is vv Drachten.

Drachten begon de competitie prima met een overwinning op Ameland, maar is in dip beland. De 1-3 overwinning was voor de Drachtsters de eerste en tot nu doe de laatste overwinning van deze competitie. Vijf keer een gelijksspel en 3 nederlagen volgden, zo ook afgelopen zondag toen ze met 1-4 op eigen veld onderuit gingen tegen Leovardia. In het vorige seizoen werd een 2-3 zege behaald voor de Drachtsters maar dat kwam ook omdat fc Harlingen toen matig speelde. Hopelijk heeft interim coach Klaas Bouma zijn ploeg zondag weer op oorlogssterkte en gaan we kijken of de 3e zege op een rij kan worden bijgeschreven. De aftrap is zondagmiddag om 14.00 uur op sportcomplex van de Vierkantsdijk.

Prognose
Deze week wordt de prognose gedaan door Peter Schadenberg. Peter is geboren op 30 april 1960 in Harlingen. Hij is begonnen met voetballen op 6-jarige leeftijd bij vv Harlingen. Op zijn 8ste tot zijn 13de heeft hij gevoetbald en gekeept bij A.D.E. in Weesp. Daarna keerden hij en zijn familie weer terug naar Harlingen en pakte hij de draad weer op bij vv Harlingen. Daar keepte en speelde hij in bijna alle teams van jeugd en senioren. Van 1ste elftal tot zelfs de veteranen. Na een verhuizing vanwege zijn werk (Peter is sinds 1985 machinist bij de NS) naar Winschoten waar hij ging voetballen bij WVV keerde hij na 5 jaar weer terug bij zijn oude club vv Harlingen. Op dit moment keept hij in de senioren bij fc Harlingen 6 en keept hij waar hij nodig is. Zo was hij bijvoorbeeld vorig jaar nog als reservedoelman mee met het 1ste elftal. De laatste 9 jaar geeft hij keeperstrainingen aan de A- en B Junioren, de keepers van de A/B selectie en de overige keepers van de senioren.
Hij ziet de komende wedstrijd van fc Harlingen met veel vertrouwen tegemoet en hij denkt dat fc Harlingen de drie punten wel gaat pakken! “Interim trainers Klaas Bouma en Bennie Zeilmaker weten de jongens vast wel weer op scherp te krijgen. Jammer genoeg is onze hoofdtrainer Jaap de Jong nog steeds uit de running en ik hoop, maar ik denk wij allemaal, dat we hem snel weer terugzien op ons sportcomplex!”

fc Harlingen - Drachten 1
Geel Wit - Udiros 2
Trynwalden - Akkrum 1
Nicator - Zwaagwesteinde 3
Friesland - Sint Annaparochie 2
FFS - Oerterp 2
Franeker - Leovardia 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda