Voetbal

Fc Harlingen ontvangt lvv Friesland

Door Jeroen Pietersma
Na twee weken geen competitievoetbal gehad te hebben, staat er voor fc Harlingen komende zondag eindelijk weer een thuisduel op het programma. De tegenstander is dan de koploper in de 3 klasse A lvv Friesland.

De Leeuwarders onder leiding van Ronald Machiela hebben tot nu toe een ongeslagen status. Van de zeven gespeelde duels zit er maar één tussen waarbij gelijk is gespeeld. Alle andere duels werden aan de zegekar gebonden. Ook verdedigend staat het goed bij de gasten want met slechts zes tegentreffers is Friesland dan ook nog eens de minst gepasseerde ploeg in deze klasse. Afgelopen zondag speelde Friesland thuis tegen Jubbega en dat duel werd met 2-1 gewonnen.

Voor fc Harlingen hangt de vlag er heel anders bij want tot nu toe is er slechts één keer gewonnen en dat was begin oktober in de wedstrijd tegen ONB in Drachten. In de 28e minuut van die wedstrijd wist Janbauke Tolsma goed door te komen op links en stiftte de bal fraai over de Drachtster doelman heen en zette hiermee de 0-1 op het scorebord. Bij die 0-1 bleef het en de ontlading was groot. En nu willen de Harlingers de eerste punten ook op eigen veld binnen halen.
Maar ondanks dat Harlingen nog steeds op de laatste plaats staat, blijft men positief en gaan ze voor aankomende zondag de mouwen omhoog stropen om Friesland wellicht op de eerste nederlaag te gaan trakteren. Het duel begint om 14.00 uur en staat onder leiding van de heer Martin Koning uit Bolsward.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda