Voetbal

fc Harlingen ontvangt Leovardia

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Twee fusieteams die de strijd tegen elkaar aan gaan binden, fc Harlingen tegen Leovardia. Leovardia is ontstaan uit de clubs Leeuwarden en Rood Geel de club waar Bertus Leunge jarenlang de doelman van was.

Vorige week speelden we 0-0 in en tegen Zwaagwesteinde, dat was jammer omdat Harlingen sterker was maar het leer niet in de touwen kreeg. Maar een gelijkspel tegen Zwaagwesteinde uit is zeker niet een slecht resultaat. Nu dan Leovardia een ploeg die wel wil voetballen en dat zeker ook kan. Afgelopen zondag wonnen ze met 3-2 van Ureterp, en ondanks dat ze 11e staan met negen punten achterstand op Harlingen, mag van onderschatting geen sprake zijn. Ralf van Hurck heeft weer twintig minuten gespeeld en we verwachten dat hij nu weer een hele wedstrijd kan spelen.

Lolke Visser en Robin Wagenaar ziijn er nog steeds niet dus gaat Hessel Zuiderhof het doel weer verdedigen. Spitsen hoeven geen probleem te zijn want afgelopen zondag scoorde Niels Vlottes twee doelpunten tegen Joure 2 die ze met 4-3 wonnen. En Niels Vlottes doet dit keer de prognose, en let op hem hij komt er aan en hij ziet er strak uit. Harlingen gaat natuurlijk winnen, ik dink met 3-1, begon Niels zijn verhaal, en DTD wint uit van Ureterp. Het zou mooi zijn als Niels gelijk kreeg.

De prognose van Niels is als volgt
Geel Wit - Drachten 2
Harkema Op - Zwaagwesteinde 1
Lemmer - Friesland 1
fc Harlingen - Leovardia 1
Nicator - Trynwalden 1
FFS - Oosterlittens 1
Ureterp - DTD 2

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda