Voetbal

Fc Harlingen ontvangt Friesland

Door Jeroen Pietersma
Aanstaande zondag speelt het eerste van fc Harlingen de een-na-laatste thuiswedstrijd. De tegenstander van die dag is L.v.v. Friesland uit Leeuwarden. Voor fc Harlingen staat er eigenlijk maar ding op het spel en dat is winst. Afgelopen zondag gingen de Harlingers fors onderuit bij vc Trynwalden met 4-1. Dus zal er zondag zeker uit een ander vaatje moeten worden getapt om de nacompetitie te ontlopen.

Voor de gasten van aanstaande zondag is ook nog handhaving mogelijk maar dan moet Friesland alle drie de duels gaan winnen en dan is het nog de vraag wat de concurrentie doet. Voorlopig lijkt de nacompetitie voor de Leeuwarders het hoogst haalbare.

In de allereerste wedstrijd van dit seizoen bleek Friesland de baas want in Leeuwarden werd het toen 2-1. Freek Töpfer en Justin Attema maakten het de defensie toen wel knap lastig, en met een fraaie omhaal wist Justin Attema toen de 0-1 te maken. In die eerste helft was Harlingen beter en kreeg ook de meeste kansen maar Friesland trok nog voor rust de stand gelijk. In de tweede helft werd het uiteindelijk 2-1 door een fraaie kopbal vanuit een corner van Friesland.
Het zal ongetwijfeld een leuke en aantrekkelijke wedstrijd gaan worden. Dus we hopen dat de punten weer in Harlingen blijven en dat ook de directe concurrent, Zwaagwesteinde, punten gaat morsen bij Akkrum.
Het duel op de Vierkantsdijk begint om 14.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda