FC Harlingen oefent tegen SC Franeker

HARLINGEN - De derby was dit keer een oefenwedstrijd. Over drie weken speelt Harlingen alweer tegen Franeker en dan voor de beker. Trainer Jaap de Jong had een ruime selectie meegenomen, zodat hij lekker wat spelers kon uitproberen.

Dat hield wel in dat het niet zo’n mooie wedstrijd werd, maar wel een nuttige. De partijen waren wel aardig tegen elkaar opgewassen, hoewel Harlingen wat aanvallender was in de eerste helft, omdat het de wind mee had. Dit was ook de reden dat de diepteballen van Harlingen vaak wat te hard waren en niet te belopen.

Franeker was wel degelijk gevaarlijk met hun uitvallen. Harlingen creëerde weinig kansjes, die gemakkelijk in de hand te houden waren. Franeker wist een 1-0 voorsprong te nemen, maar Harlingen kwam terug, nog vóór de rust. Een vrije trap van Barry Hamstra vloog via de muur in de touwen, 1-1. Franeker was in de tweede helft wat aanvallender. Duidelijk was dat ze bij FC Harlingen nog even aan elkaar moesten wennen. Maar dat komt, gezien de kwaliteiten die er bij Harlingen lopen, wel goed.

Harlingen kwam op voorsprong, een fraai tikje van Kevin Jaarsma op Sander Zeilmaker gaf de laatste de kans het 1-2 te maken. Het werd nog 2-2 door een fraai doelpunt van Franeker; een bal die in de kruising vloog. Dient nog wel even gezegd dat FC Harlingen keeper Robin Wagenaar een uitstekende wedstrijd had. Een nuttige wedstrijd voor beide ploegen, met een terechte uitslag. Duidelijk is dat trainer Jaap de Jong een brede selectie heeft. Dat is mooi, maar kan ook heel lastig zijn. Wij wensen hem veel succes.