Fc Harlingen niet opgewassen tegen Nieuw Roden

Door de harde noordenwind bleek voetballen erg moeilijk te zijn zondagmiddag. De ploeg die het beste en het slimste er mee om zou gaan zou de winnaar worden. De ploeg van Nieuw Roden bleek fysiek, qua voetbal en slimheid fc Harlingen de baas. En de op de overwinning met 1-3 was niks aan te merken. Even leek het erop dat de thuisclub na de aansluitingstreffer nog gelijk zou maken, maar helaas. Na de gewonnen wedstrijd in Leeuwarden tegen Friesland zou je denken dat de fc Harlingen de lijn met hard werken en een geweldige inzet door wilde zetten, dat bleek echter niet het geval. Opvallend was ook de rentree van good-old Niels Outhuyse, acterend als laatste man.

De wind speelde deze middag een cruciale rol. De thuisclub begon met de harde wind in de rug en wil je dan tot goede aanvallen komen, moet je elkaar aanspelen en geen lange halen geven, de bal gaat veel te snel. Tot veel goede aanvallen kwam fc Harlingen in de eerste helft bijna niet. Dat was ook de verdienste van de gasten uit Drente die er stevig ingingen, kort dekten en een overtreding niet schuwden. De tegenstander kreeg in de beginfase veel ruimte op rechts en werden gevaarlijk. In de zevende minuut keek fc Harlingen al tegen een achterstand aan. Spits Jurriaan Kampen kreeg halverwege de fc Harlingen helft de bal. Bijna ongehinderd kon hij door gaan naar de zestien en scoorde beheerst laag in de linkerhoek, keeper Vincent van der Werf was kansloos. De verdediging was veel te lief en had in moeten grijpen. In de tiende minuut gaf Ane Schaap een goede voorzet, maar Sander Zeilmaker kwam net te kort om te scoren. Even later draaide Niels Vlottes zich vrij en schoot op doel, zijn schot werd geblokt. Uit een corner schoot Arjan Outhuyse de bal goed in maar vond de keeper op zijn post. Na twintig minuten krijgt Nieuw Roden een niet te missen kans, gelukkig voor de thuisclub belandde de bal naast het doel. De verdediging van fc Harlingen moest alle zeilen bij zetten om doelpunten te voorkomen. Bij één van de aanvallen was Robert van der Zee de reddende engel. De gehele eerste helft liet van beide kanten weinig goed voetbal zien en werd er gerust met de 0-1 stand.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de deze middag op het middenveld spelende Patrick van der Waard verloor de bal aan de zijlijn. Gelukkig herstelde hij zijn fout ten koste van een corner. Nieuw Roden kreeg nog een paar corners die wel gevaar op leverden, de verdediging wist soms met kunst en vliegwerk de bal weg te werken. In de 55e minuut werd Niels Vlottes gewisseld en Jelmer Kooistra maakte zijn debuut in het eerste elftal in deze competitie en deed dat niet onverdienstelijk tegen de reuzen uit Drente. In de 66e minuut schoot keeper Bobby Coster de bal veruit. De bal stuitte over de Harlinger verdediging en zo kon Wilco Drent de 0-2 scoren. Hierna probeerde fc Harlingen wel de bakens te verzetten en ging meer op de aanval spelen. Sjouke Bootsma kwam in schietpositie, maar zijn schot smoorde in de verdediging. Er kwamen ook een aantal corners, de hoge ballen waren steeds een prooi voor de lange verdedigers. Toch zou fc Harlingen uit zo'n corner de aansluiting treffer maken, een verdediger maakte hands en scheidsrechter Keller gaf een penalty. Het was Arjan Outhuyse die de bal onberispelijk inschoot en fc Harlingen weer hoop gaf, 1-2. Vincent moest hierna nog een paar keer een doelpunt voorkomen, wat hij vakkundig deed. De spelers van de thuisclub probeerden van alles om tot de gelijkmaker te komen, helaas lukte dat niet. In blessuretijd gaf de scheids ook nog een penalty aan Nieuw Roden. Jeroen van Dellen kruiste voor een speler langs en raakte hem. Aanvoerder Marcel Kuiper schoot de gasten naar 1-3 en de wedstrijd was beslist. Voor fc Harlingen zit er niets anders op om de volgende wedstrijd wel te winnen.
Opstelling fc Harlingen : Vincent van der Werf, Robert van der Zee, Niels Outhuyse, Sjouke Bootsma, Patrick van der Waard, Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Ane Schaap, Sander Zeilmaker, Niels Vlottes (Jelmer Kooistra), Jorge Pirez.