Voetbal

Fc Harlingen neemt afscheid van vier spelers

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zondag werd er bij de laatste thuiswedstrijd van fc Harlingen tegen Zwaagwesteinde afscheid genomen van vier spelers, te weten Andre Sopacua, Bram Wijbenga, Niels Outhuyse en Lolke Visser.

Andre Sopacua startte zijn voetbalcarrière bij vv Harlingen in 1999 en voetbalde daar tot 2005. Hij speelde vervolgens een seizoen bij RKVV Robur en ook bij Rood Geel, gevolgd door drie seizoenen bij sc Berlikum. In 2011 keerde hij terug op het oude nest bij vv Harlingen/fc Harlingen en speelde daar tot afgelopen zondag in het standaardteam.
Bram Wijbenga speelde vijftien jaar bij RKVV Robur/fc Harlingen en ging al op zijn 15e jaar mee met het eerste elftal.
Lolke Visser kwam ook via een aantal clubs terecht bij fc Harlingen. Zo speelde hij zes jaar voor vv Harlingen, drie jaar voor RKVV Robur en stond hij ook onder de lat van CAB, Zeerobben en sc Franeker.

Niels Outhuyse speelde in totaal maar liefst 21 seizoenen voor drie verenigingen. Achttien jaar voor RKVV Robur, twee jaar voor SWZ Boso Sneek en één jaar voor fc Harlingen. Hij speelde in totaal maar liefst 450 competitiewedstrijden en scoorde bijna 150 doelpunten. Op 22 mei is er een afscheidswedstrijd voor Niels, georganiseerd door zijn broers op het complex van fc Harlingen. Alle spelers hebben om diverse redenen besloten om hun voetbalcarrière op een lager niveau bij fc Harlingen voort te zetten. Fc Harlingen wil hen bedanken voor hun jarenlange inzet en wenst heel veel succes in de toekomst.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda