Voetbal

Fc Harlingen naar Warga

Door Jeroen Pietersma
Wekenlang was fc Harlingen de rode lantaarn drager van de 3e klasse A. Maar na de meer dan verdiende 3-1 overwinning op Udiros van afgelopen zondag hebben de Harlingers de laatste plaats verlaten en is de nieuwe nummer laatst nu vv Warga. En laat dat nou de tegenstander van komende zondag zijn. Opnieuw een cruciaal duel in de kelder van deze klasse.

Warga dat vorig seizoen nog de kampioen was van de 4e klasse A heeft na tien ronden nog maar één overwinning en een gelijkspel als behaalde punten achter hun naam staan. De ploeg wacht sinds 11 september op een tweede thuis overwinning. Het wil dus niet echt vlotten met de ploeg van Marcel Frankena en je mag haast gaan zeggen dat na de overwinning én geweldige inzet van fc Harlingen de drie punten wel te halen zijn. Maar toch blijft het oppassen en moet er natuurlijk niet te makkelijk worden gedacht. Want in het verleden hebben de Harlingers bij Warga een 1-4 voorsprong verspeeld en werd het uiteindelijk 4-4.

Warga dat nu zeven nederlagen op rij heeft, verloor vorige week met 4-2 bij lvv Friesland waar Joris Wubbeling de gevierde man was met drie treffers.

Voor het duel van aanstaande zondag hopen we dat Duco Mulder de spelers op tijd weer fit heeft. Of Nils Podt er bij zou kunnen zijn, dat is nog de vraag maar hopelijk is Robert van der Zee wel op tijd fit. In de wedstrijd van afgelopen zondag ontbraken er ook nog een paar basisspelers en als deze er komende zondag gewoon weer bij zijn zou Harlingen wel eens met de drie punten thuis kunnen komen. Er kan dus geconcludeerd worden dat fc Harlingen op de goede weg is naar boven. De wedstrijd begint om 14.00 uur op Sportpark Warga.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda