Voetbal

Fc Harlingen naar Jubbega

Door Jeroen Pietersma
Sportpark ?t Heidefjild is aanstaande zondag het decor voor een belangrijk duel in de 3e klasse A. Niet alleen voor Jubbega maar ook zeer zeker voor fc Harlingen dat momenteel op plek twaalf staat.

Na het gelijke spel in Leeuwarden tegen Friesland zagen de Harlingers de directe concurrentie winnen en opvallend was toch wel de winst van Warga tegen sc Bolsward. Maar door deze winstpartijen zakte Harlingen wel twee plaatsen en dat is nu net niet de bedoeling. Duco Mulder, die afgelopen maandag jarig was, hoopte dan ook op drie puntjes als kadootje maar moest dus genoegen nemen met een gelijk spel en dat was jammer want er had zeker meer in kunnen zitten.

De tegenstander van zondag, Jubbega heeft ook nog wel wat punten nodig wil het zich veilig gaan spelen. De ploeg van Johnny Wassenaar die vorige week 2-2 speelden tegen Udiros wil er dit seizoen nog wat gaan maken na de trieste gebeurtenissen van november jongsleden.
Afgelopen dinsdag heeft fc Harlingen in aanloop naar dit duel nog kunnen oefenen tegen Zeerobben < 23 en dat duel eindigde in 1-1.
Begin oktober was Jubbega bij fc Harlingen te gast en dat werd toen een gevoelige en onnodige 1-2 nederlaag. Waar Sander Zeilmaker nog zorgde voor de 1-2 maar ondanks dat fc Harlingen wel mogelijkheden had op 2-2, bleef het dus bij die nederlaag.
Fc Harlingen kan in ieder geval zondag weer een beroep gaan doen op Jorge Pirez. Zijn schorsing van drie duels zit er weer op, maar welke andere spelers inzetbaar kunnen zijn dat blijft nog even een verrassing. Voor fc Harlingen is het nu zaak om zondag te gaan proberen om die belangrijke drie punten te gaan pakken en dan mogelijk omhoog te kunnen gaan kruipen. Dus kan het wel eens een leuk duel gaan worden. De aftrap in en tegen Jubbega is om 14.00 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda