Voetbal

fc Harlingen naar Ameland

Door Jeroen Pietersma
Aanstaande zondag staat er voor de selectie van fc Harlingen een bootreis gepland naar Ameland. Voor competitieronde nummer 16 staat daar het uitduel tegen Geel Wit op het programma.

De ploeg van trainer Cees Slotemaker vinden we terug op plaats zeven met 22 punten. Geel Wit heeft in de thuisduels van deze competitie slechts zes punten weten te pakken. Slechts twee overwinningen wisten zij op het eiland te behalen. Op de vaste wal komt Geel Wit beter voor de dag want daar werden er zestien punten gepakt. Zo ook bij de wedstrijd in Harlingen. Er werden veel doelpunten aan de zegekar gebonden, het werd toen 4-5.
Voor fc Harlingen is het zaak om niet verder af te zakken naar de degradatiezone, want tussen de plek waar Harlingen nu staat (negende) en de nummer dertien zitten maar drie punten verschil. De ploeg van de interim trainers Bouma en Zeilmaker zal dan ook zeker voor de volle honderd procent inzet gaan om een goed resultaat neer te kunnen zetten. Want in de uitduels, die fc Harlingen tot nu toe heeft gespeeld, is er slechts één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Dus gaan ze voor een overwinning, in een toch wel lastig uitduel, en kunnen ze voldoening geven door weer een beetje aan te haken aan de middenmoot. De aftrap is zondag 14 februari om 15.00 uur op het Sportpark Nes - Buren.

Prognose

En dan de prognose… Er zijn al veel prognoses voorbijgekomen en er wordt toch wel veel gevraagd hoe het er nu voor staat. Hoeveel heb ik er goed? Op welke plaats sta ik? Het schijnt toch meer mensen bezig te houden dan men zou verwachten en dus is er deze week voor gekozen om dan maar even de balans op te maken van de prestaties tot nu toe. Deze week dus geen prognose van een bekende op en rond de voetbalvelden maar een tussenstand van de voorspellingen tot nu toe. Er zitten een aantal personen bij die beter geen Toto in kunnen vullen maar zij hebben misschien meer geluk bij een bingo (binnenkort bij fc Harlingen) of het kopen van een staatslot. Tot nu toe zijn er twee personen die vijf wedstrijden goed hebben voorspeld. Misschien dat deze twee heren de Toto voor Johan Derksen op vrijdag kunnen invullen? De top drie ziet er als volgt uit. De eerste plaats wordt gedeeld door Age Tichelaar en Peter Schadenberg met beiden vijf goede voorspellingen. Daarna komen Henk Metz, Angela Zeelen, Dick Tilstra en Rienk Wijbenga met allen drie goede voorspellingen. Kort daarachter Jelle Talhout, Jaap de Jong, Carlo Wouters, Marcel Touwslager en Syb Vogel die moeten vrezen voor degradatie. Zij hebben slechts twee goede voorspellingen.
Volgende week gaat fc Harlingen weer verder met de prognose van…? Mocht je nou denken, hé, die wedstrijden kan ik veel beter voorspellen, ik wil ook in die ranglijst komen, dan kun je je natuurlijk altijd vrijwillig aanmelden bij fc Harlingen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda