Voetbal

fc Harlingen moet naar de Readtsjes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een mooie overwinning was het afgelopen zondag tegen Trynw?lden, en ook een dik verdiende. Het was goed om te zien dat fc Harlingen met veel inzet streed en er soms ook mooie aanvallen werden opgezet.

Zondag moet fc Harlingen tegen de Readtsjes, een koosnaam voor Zwaagwesteinde. En dat gaat niet gemakkelijk worden, afgelopen zondag wonnen de Readtsjes nog van en in Ureterp met 3-6 en dat is niet mis. fc Harlingen speelde thuis nog 2-2 tegen Ureterp, wel terwijl Harlingen veel sterker was maar toch let op mannen. Het is zondag ook nog steeds niet zeker dat Ralf van Hurck blessurevrij is en de geschorste keeper Lolke Visser heeft nog drie wedstrijden te gaan. Gelukkig voor trainer Jaap de Jong is de selectie wat breder dan de vorige seizoenen.

Hessel Zuiderhof zal weer het doel verdedigen en dat deed hij vorige week goed. De prognose wordt dit keer gedaan door Janet Wijbenga dus niet Sijbenga zoals in het verslag in de dinsdagkrant haar zoon Bram werd genoemd, hebben we nu dus hersteld. Harlingen moet winnen om aansluiting bij de top de houden, en dat gaan ze oek doen, zei Janet. Ook over de topper DTD tegen Nicator was ze overtuigend, natuurlijk wint DTD dat zonder twijfel, was haar commentaar.

De prognose van Janet;
Zwaagwesteinde – fc Harlingen 2
DTD - Nicator 1
Friesland - FFS 2
Drachten - Lemmer 2
Oosterlittens - Geel Wit 2
Leovardia - Ureterp 1
Trynwalden - Harkema Op. 3

|Doorsturen

Buienradar



Agenda