Fc Harlingen meiden en vrouwen

Dinsdag 24 oktober vertrok er een delegatie van maar liefst vijftig meiden en vrouwen van de afdelingen MO13, MO15 en VR1 van fc Harlingen samen met een aantal begeleiders naar Groningen. In een versierde bus, welke gesponsord werd door de Vrienden van fc Harlingen en Plus Lunenborg Harlingen, reisden ze af naar het uitverkochte Euroborg (Noordlease) Stadion.

Daar speelden de OranjeLeeuwinnen de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen voor het WK van 2019 en onze fc Harlinger meiden en vrouwen waren daarbij! En zoals elke fan van Ons Oranje werd er met de mascotte Dutchy op de foto gegaan. Maar het meest mooie was natuurlijk om met de gewonnen EK beker op de foto te gaan en hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Het werd een onvergetelijke avond voor iedereen met een fantastisch slot in de laatste speelminuten waarbij de OranjeLeeuwinnen met 1-0 wisten te winnen. En dan is het prachtig om te zien dat onze meiden en vrouwen van fc Harlingen veel leren van deze Leeuwinnen.

Hieronder de uitslagen van de leeuwinnen bij fc Harlingen:
Fc Harlingen MO13-1 nam het thuis op tegen SC Bolsward MO13-3. Een wedstrijd die aan het begin wel gelijk op ging maar toen fc Harlingen eenmaal de draai te pakken had, werd er ook snel gescoord. Vlak voor rust kwam Harlingen zelfs op 3-0 voorsprong. Na de rust werd Bolsward iets beter en daar hadden de Harlinger meiden wat meer moeite mee. Een aantal keren kwamen de meiden uit Bolsward gevaarlijk door, maar de verdediging stond ijzersterk en een enkele keer wist ook de Harlinger keepster de bal goed te pakken. Het was Harlingen die uiteindelijk de stand op 4-0 zette en hiermee was de wedstrijd gespeeld.

Fc Harlingen MO15-1 speelde afgelopen weekend in Minnertsga tegen St. Minnertsga/St. Jacob MO15-1. Een oude bekende want tijdens de bekercompetitie speelden zij ook al tegen elkaar en die wonnen de Harlingse meiden met 1-0. Maar dat was toen en dit was nu. In de eerste helft bleef de stand lang 0-0. Ondanks een paar mooie kansen voor de Harlinger meiden. In de 23e minuut was het dan eindelijk raak maar het bleef slechts 1-0 tot de rust. In de tweede helft was fc Harlingen duidelijk de sterkste en Minnertsga kreeg geen kans om door de verdediging te komen. Fc Harlingen scoorde nogmaals waardoor het duidelijk werd dat fc Harlingen met de winst naar huis ging. Eindstand 2-0. Fc Harlingen MO15-1 staat in de competitie op een gedeelde eerste plek met QVC. En laat QVC nou net de tegenstander van volgende week zijn. Om 11.45 uur barst de strijd los en het belooft een spannende wedstrijd te worden!

Fc Harlingen (VR1) stonden bovenaan maar mede door het verlies van 3-2 tegen St. Annaparochie VR2 afgelopen weekend zakken de Harlinger vrouwen naar een derde plek. Zaterdag 4 november zullen de vrouwen thuis om 14.00 uur in actie komen. Tegenstandsters zijn dan de vrouwen van Noordbergum.
Fc Harlingen VR2 nemen het zaterdag 4 november ook thuis op en zullen de vrouwen van Makkum de tegenstandsters zijn. Aanvang wedstrijd: 11.30 uur.

De maand november staat bij de Harlinger meiden en vrouwen in het teken van vrije trainingen. Onder leiding van ervaren en gediplomeerde trainsters kunnen alle meiden en vrouwen gratis en vrijblijvend meetrainen bij fc Harlingen. Lijkt het je leuk? De meiden en vrouwen kunnen altijd versterking gebruiken. Neem contact op met Marit Galema (maritgalema@hotmail.com), train mee en ontdek zelf wat een ontzettend leuke afdeling dit is.