Fc Harlingen krijgt vc Trynwalden op bezoek

Komende zondag komt middenmoter vc Trynwalden naar het sportcomplex aan de Oosterparkweg voor alweer de veertiende speelronde in de 3e klasse A. Trynwalden, dat vorige week een eenvoudige 4-0 overwinning boekte op ONB, staat op een zevende plaats met negentien punten. Fc Harlingen daarentegen zag het duel in en tegen Oerterp niet doorgaan vanwege de slechte gesteldheid van het veld aldaar en ging dus op het eigen kunstgras oefenen tegen de nummer vier uit de 4e klasse Oldeboorn.

Dat oefenduel eindigde in een 0-3 zege voor de gasten. Tot aan de rust bleef het 0-0. Pas na tien minuten spelen in de tweede helft scoorden de gasten de 0-1. Hierna kreeg fc Harlingen wel kansen en de gelijkmaker was binnen handbereik. Maar na het uitvallen van keeper Vincent v.d. Werf werd er in de slotfase toch nog twee keer gescoord door de gasten.

Vorig seizoen wist fc Harlingen thuis van Trynwalden te winnen met 5-2 maar dat zag er in de beginfase niet echt naar uit. Al in de derde minuut wist Daan Smit namens de gasten de stand op 0-1 te zetten. Pas halverwege de eerste helft begon Harlingen grip te krijgen en wist het de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Na rust stelde de Harlingers orde op zaken door nog twee keer te scoren. Nadat Trynwalden nog terug kwam tot 4-2 zorgde Jorge Pirez voor een 5-2 eindstand.
Trynwalden wist dit seizoen maar één keer op vreemde bodem te winnen en dat was ook tegen ONB maar toen in Drachten en werd het 0-3.

Voor komende zondag gaan we ervanuit dat de nodige en extra mankrachten die gemist werden tegen sc Franeker wel inzetbaar zullen zijn en dat het vlaggenschip zondag kan zegevieren. De Harlingers willen maar wat graag de aansluiting met de middenmoot gaan maken.
Maar fc Harlingen heeft natuurlijk ook nog wat recht gaan zetten. In het duel bij Trynwalden op 11 september van dit seizoen gingen de ouwe Seunen met 4-0 onderuit en zagen na vijftien minuten in de tweede helft ook nog Justin Attema met rood van het veld gaan en dat was toen het breekpunt in dat duel.

Het gaat zondagmiddag vast en zeker een mooi en aantrekkelijk duel worden welke overigens gesponsord wordt door SteeMar Marine Service. De wedstrijd gaat om 14.00 uur van start en zal in goede banen worden geleidt door de heer Martin Frankena uit Leeuwarden.