Voetbal

Fc Harlingen komt oud-trainer tegen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Fc Harlingen speelt zondag zijn eerste competitiewedstrijd op de Vierkantsdijk, tegen Ureterp. En Ureterp deelde vorige week een forse tik uit aan Harkema Opeinde; ze wonnen met maar liefst 6-0.

Volgens Harkema was dat reuze geflatteerd, en er loopt een schutter rond, want Jorrit Hylkema scoorde maar liefst vier keer. Dus de Harlinger defensie mut ut kopke ur bij houe, en zeker beter spelen dan afgelopen zondag tegen Nicator, toen Harlingen met wat geluk toch nog een punt pakte.

Maar gelukkig zijn Stefan Adema en Niels Outhuyse weer aanwezig en dat scheelt een slok op een borrel. Helaas gaat Sjouke Bootsma veertine dagen op vakantie naar de zon (hoe krijt-ie ut in sien hasses) en die is fc Harlingen dus twee wedstrijden kwijt. Toch is Harlingen sterk genoeg om zondag de wedstrijd tegen Ureterp te winnen. Alhoewel hun trainer, oud-trainer van Harlingen Johan van Slooten er alles aan zal doen om dat te verhinderen.

De man die de prognose deze week doet is Follie P. Bijlsma. Friesland wint van Leovardia, zei Follie, omdat daar mien vriend en oud speler van Robur, Chris Douwsma, trainer is. Follie zelf heeft gespeeld bij zowel Harlingen als Robur en was jarenlang bestuurslid van Robur en Exstador. “Trouwens,” vervolgt Follie, “bij DTD zit oek een maat van mij, Steffen Hansma, en die gaan oek winnen van Lemmer en bij fc Harlingen zitte allemaal maten van mie dus die winne oek.”

Prognose Follie P. Bijlsma
14 september 2014
Drachten – Oosterlittens 1
Zwaagwesteinde – Nicator 1
Leovardia – Friesland 2
Trynwalden – FFS 2
Harkema Op. - Geel Wit 2
DTD – Lemmer 1
Harlingen - Ureterp 1

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda