Voetbal

Fc Harlingen JO-13, een meer dan geslaagd avondje SC Cambuur

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen vrijdagavond vertrok een groep van ruim vijftig spelers en begeleiders van de JO13 van fc Harlingen naar Leeuwarden om de wedstrijd van SC Cambuur tegen FC Emmen te bezoeken. De spelers en begeleiding werden om 17.30 uur ontvangen in de kantine van fc Harlingen alwaar voor een ieder overheerlijke broodjes van bakkerij Elsinga klaar stonden, uiteraard met een glas drinken voor iedereen. De stemming was vrolijk en uitgelaten, de jongens hadden er dan ook veel zin in. Voor velen was het een eerste keer dat ze naar een wedstrijd in het betaalde voetbal toegingen.

Na het hapje en drankje werden er nog even de nodige foto’s genomen waarna ze om 18.15 uur afreisden naar Leeuwarden per touringcar van Waddentours. Na een vlotte rit kwamen ze een half uurtje later al aan bij het Cambuurstadion waar ze allerhartelijkst werden ontvangen door enkele stewards die de weg naar onze plaatsen op de Zuidtribune wezen. Ze waren dus mooi op tijd en moesten nog wel een uurtje wachten voor de aftrap van de wedstrijd maar de jongens vermaakten zich prima met gezang en ander vertier.

Toen begon om 20.00 uur de wedstrijd en deze was meer spannend dan fraai. Cambuur was zeker de betere ploeg maar trof de Emmense doelman in uitstekende vorm en kwam niet tot scoren in de eerste helft.
De tweede helft speelde Cambuur naar de jongens toe en waren ze getuige van enkele fraaie kansen maar gescoord werd er pas een kwartier voor tijd. Het was invaller en cultheld Martijn Barto die de verlossende 1-0 op het scorebord zette en het hele stadion inclusief de fc Harlingenspelers en begeleiding in vuur en vlam zette. Cambuur speelde de wedstrijd professioneel uit en zette zo een belangrijke stap richting play-offs.
Voor de spelers en begeleiding zat de wedstrijd er ook op en na even rustig gewacht te hebben tot het publiek wat weg was kwam de bus ook al weer voorrijden en kwamen ze om 22.45 uur weer aan op het sportcomplex aan de Oosterparkweg.
Zo kwam er een einde aan een prachtige avond, uitstekend georganiseerd door Erik de Groot die met behulp van Siep, Lawrence, Arjan, Bote, Klaas, Robin en Koos er voor zorgde dat alles in goede banen werd geleid.
De spelers en begeleiders bedanken SC Cambuur voor de allerhartelijkste ontvangst en zij verheugen zich op de komende sportieve samenwerking. Hierover binnenkort meer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda